دسته‌ها
آرشیو گردشگری گلستان

نشاء سنتی برنج در شالیزارهای گلستان

برنج در زبان لری به دانه هایی گفته می شود که با رنج و سختی کاشت و برداشت می شوند. در استان گلستان به دلیل بالابردن بهره‌وری ،کاشت این محصول توسط نیروهای کارگر فصلی با مشقت زیاد صورت می‌پذیرد.

عکاس(علی دهقان) منبع: خبرگزاری فارس

این محصول که طی سالیان گذشته به عنوان غذای غالب ما ایرانی‌ها روی سفره‌ها جا خوش کرده است ، در عمل ولی پر ماجراست. مصرف زیاد آب ، هزینه بالای کشت، نبود بازار کافی به دلیل وارادت محصول رقیب، خرید با قیمت کم توسط واسطه‌ها ، عدم ارائه محصول با مزیت رقابتی توسط دستگاه‌های متولی و…. از عواملی است که کشاورز را به ناچار و طبق الگوی کشت قبلی مجبور به کاشت آن کرده و این موضوع به عنوان معضلی جدی محسوب می شود ، چرا که به دلیل کم بارش بودن استان گلستان ، استفاده از منابع زیرزمینی به شدت افزایش پیدا کرده و به طور طبیعی خطرهای خاص خودش را دارد. امید است دولتمردان خدوم با ارائه الگوی درست ، گام مفیدی در جهت افزایش بهره‌وری بردارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *