دسته‌ها
آرشیو ساری گردشگری مازندران

آیین سنتی محرم پلاخوار (پلاخور) در کیاسر

در دهه اول محرم در یک رسم بسیار قدیمی در محلات شهر کیاسر در استان مازندران، هر روز یک محل اقدام به پخت غذا و توزیع آن میان عزاداران حسینی می کند. در این مراسم سنتی خبری از قاشق و چنگال نیست غذا را باید با دست خورد. این آیین با نام «محرم پلاخوار» معروف است و در سال ۹۸ در فهرست آثار ملی ناملموس به ثبت رسیده است.

عکاسان(محمد سلطانی) صداو سیما و (احسان فضلی اصانلو) ایرنا

مردم کیاسر استان مازندران در دهه اول محرم هر روز در یک محله، رسم دیرینه «پلاخوار» را برگزار و با برپایی سفره عزای سیدالشهدا (ع)، پذیرای عاشقان اهل بیت (ع) می‌شوند. آیین «پلاخوار» سال 1398 ثبت ملی شد. کیاسر که در گذشته شامل ده محله بود هر محله اطعام دهی یک روز را در دهه اول محرم به عده دارد. مردم منطقه کیاسر ابتدا اجاق‌های دست‌ساز را آماده می‌کنند و هیزم‌ها را یکی‌یکی شعله‌ور می‌کنند. برنج‌های آبکش شده را دست‌به‌دست می‌کنند و خانم‌ها آن‌ها را داخل دیگ می‌ریزند. قبل از برنج، گوشت‌ها را با آبکش، تهِ دیگ قرار می‌دهند تا غذا خوب پخته شود و برنج طعم گوشت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *