کاروانهای راهیان نور دانشآموزی استان مازندران در قالب اردوی راهیان پیشرفت از دهلاویه(یادمان شهید چمران) در شهر سوسنگرد استان خوزستان بازدید کردند.
عکاس(دریافتی) منبع: خزرنما
اردوهای راهیان نور بزرگترین اردوی فرهنگی و تربیتی کشور بوده و نقش بسزایی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مقابله با جنگهای شناختی دشمن دارد.
****دهلاویه؛ سرزمینی که هنوز بوی شهید چمران میدهد
یادمان دهلاویه در مساحتی بالغ بر ۴۴۰ متر مربع ساخته شده و دارای ردیف پلکانی به یک برج به صورت چهار گوشه با کاشیهایی در داخل آن که فرازی از سخنان گوهربار امامخمینی (ره) بر روی آن منقش شده است.
به گزارش دفاعپرس، یادمان شهید چمران در سال ۱۳۷۴ در ۴۰۰ متری غرب روستای دهلاویه ساخته شد و ۱۰ سال بعد نیز شهیدی گمنام در محوطه مرکزی این یادمان به خاک سپرده شد.
این یادمان در مساحتی بالغ بر ۴۴۰ متر مربع ساخته شده و دارای ردیف پلکانی به یک برج به صورت چهار گوشه با کاشیهایی در داخل آن که فرازی از سخنان گوهربار امامخمینی (ره) بر روی آن منقش شده، است.
دهلاویه روستایی است در جنوبشرقی بستان و جنوب رود سابله که در ضلع شمالی جاده بستان به سوسنگرد قرار دارد. فاصله این روستا تا سوسنگرد ۱۱ کیلومتر و تا بستان ۱۵ کیلومتر است.
مدافعان دهلاویه ۱۰ روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت کردند تا اینکه در ۲۴ آبان ۱۳۵۹ توانی برای مقاومت باقی نماند و دشمن با اشغال دهلاویه خود را به سوسنگرد رساند.
در خرداد ۱۳۶۰ رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم به فرماندهی دکتر مصطفی چمران (وزیر دفاع وقت) طی عملیاتی دهلاویه را آزاد کردند، اما دشمن با حملات خود این روستا را مجدداً اشغال نمود.
هنگامی که دکتر چمران برای معرفی فرمانده جدید عازم دهلاویه شد، در پشت کانال این منطقه بر اثر اصابت گلوله خمپاره به شدت مجروح شد و هنگام انتقال به بیمارستان سوسنگرد به شهادت رسید.
دشمن بعد از این عملیات با وجود در اختیار داشتن دهلاویه آن را تخلیه کرد و در غرب آن مستقر شد. به این ترتیب روستای دهلاویه از دشمن خالی شد در حالی که در تصرف خودی نیز قرار نداشت. این منطقه در شهریور ۱۳۶۰ و در عملیات «شهید آیتالله مدنی» آزاد شد و غرب دهلایه از آن هنگام تا عملیات طریقالقدس خط مقدم نیروهای خودی بود.
دهلاویه نام روستایی در استان خوزستان است که در منطقه دشت آزادگان و در شمالغربی سوسنگرد و جنوب شرقی بستان قرار دارد.