























صید ماهیان استخوانی در سواحل مازندران از نیمه دوم مهر ماه 1403 آغاز شد و در شرایط معمول تا پایان نیمه فروردین سال 1404 ادامه دارد.
عکاس(مهدیه یوسفی) منبع: خزرنما
ماهیگیری تجاری به دو صورت سنتی (غیرصنعتی) و صنعتی انجام میشود
در روش سنتی از تورهای بزرگ در سطح یا کف دریا استفاده میشود ک این تورها در یک ناحیه دریا پهن شده است
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش “پره” است. در این روش تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.
صید پره یا تور گستر یکی از قدیمیترین روشهای صید ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید در حاشیه جنوبی دریای خزر (استان گیلان و مازندران) میباشد که قدمتی چند صد ساله دارد
در این روش یک سر توری که معمولاً ۱۰۰۰ متر طول و ۷ الی ۱۰ متر ارتفاع دارد توسط قایق چوبی بزرگی در دریابه شکل حرف U انگلیسی گسترده میشود و سر انتهایی تور با فاصله حدوداً صد متری از نقطه اولیه به ساحل بازمیگردد. قطر سوراخهای تور پره به اندازهای میباشد که تنها ماهیان بالغ را صید کرده و بنابراین در حفظ ذخایر آبزیستی و بچه ماهیها بسیار مؤثر میباشد. (بین ۳۰ الی ۴۰ میلیمتر). پس از گذشت مدتی تور از سر انتهایی آن توسط نیروی و ینچ تراکتور به داخل ساحل کشیده شده و جمع میگردد. در نتیجه ماهیانی که داخل تور به دام افتادهاند به تدریج به سمت ساحل هدایت شده و توسط صیادان جمعآوری میگردنند