مرحله مقدماتی نخستین جشنواره بومی محلی “نوجوان مازنی” در آمل برگزار شد.
عکاس(سمانه قلی پور) منبع: خزرنما
پیام مدیرکل هنرهای نمایشی به جشنواره بومی محلی نوجوان مازنی
کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی به مناسبت برگزاری اولین جشنواره بومی محلی نوجوان مازنی، حضور سه هزار نوجوان هنرمند مازندرانی در این رویداد را امیدی برای ایران آباد و سرافراز دانست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی کشور به اولین جشنواره بومی محلی نوجوان مازنی پیام داد.
متن این پیام به شرح زیر است:
«اولین جشنواره بومی محلی نوجوان مازنی که با ابتکار ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران برگزار میشود در جهت کشف استعدادها و توسعه هنر نمایش بومی/محلی سرزمینمان ایران عزیز است. حضور بیش از سه هزار نوجوان هنرمند مازندرانی امیدی برای ایران آباد و سرافراز به همراه دارد.
به دستاندرکاران این رویداد خلاقانه بزرگ ملی تبریک عرض میکنم و دوام توفیق روزافزون شما خادمین فرهنگ و هنر را از خداوند منان خواهانم.»
اختتامیه نخستین جشنواره بومی و محلی نوجوان مازنی با برنامهریزی و حمایت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشارکت و همکاری ادارهکل آموزش و پرورش مازندران با هدف حفظ و احیای فرهنگ بومی، محلی و زبان و گویشهای مازندرانی، شناسایی و کشف استعدادهای نو و خلاق برای ترویج آداب و سنن و سایر ظرفیتهای پیدا و پنهان فرهنگی استان و همچنین پیوند نسلهای جدید و مانوس با فناوری دیجیتال و فضای مجازی با یکدیگر به دبیری حسین جوادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به میزبانی شهرستان محمودآباد در اردیبهشت 1402 برگزار خواهد شد.
پیام باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به نخستین جشنواره بومی و محلی نوجوان مازنی
بسم الله الرحمن الرحیم
برای تقویت هویت ملی و اسلامی در بین نسل های جدید ایران اسلامی لازم است اولا زمینه آشنایی ایشان با پایه های تمدنی و بومی محلی فراهم شود و آنگاه موقعیت هایی برای نقش آفرینی نوجوانان در عرصه فرهنگی مهیا گردد. برپایی جشنواره بومی محلی نوجوان مازنی ضمن دارا بودن این دو ویژگی، توجهات دیگر گروه ها و علاقمندان به حفظ و حراست از زبان و آداب پر محتوای ایران اسلامی بویژه خطه عالم پرور مازندران را فراهم میآورد.
ضمن آرزوی موفقیت برای همه عزیزان مجری پیشنهاد میشود آثار برگزیده برای انتشار حداکثری در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
مهیار کمانگری، مدیر اجرایی نخستین جشنواره بومی محلی نوجوان مازنی در حاشیه داوری بخش مجری گری این جشنواره با اشاره به ارتقای کیفی آثار ارسالی به این جشنواره گفت: در مجموع حدود ۲ هزار دانش آموز در این جشنواره شرکت کردند، که در بخش شعر و دکلمه ۵۴۱ اثر، در نقالی، قصه گویی و خاطره گویی ۲۳۰ اثر، در مجریگری ۱۰۹ اثر و در سرود گروهی ۵۷ اثر ارسال شد.
وی با بیان اینکه امروز فرهنگ زبان مازندرانی بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت است، عنوان کرد: هنرمندان بهترین بستر برای تعالی فرهنگ هستند، آنچه در این برنامه اجرا می شود ریشه در فرهنگ تاریخ و مناسبت های مذهبی ما دارد که متاسفانه نسل نوجوان ما از آن فاصله گرفته بود.
مدیر اجرایی جشنواره نوجوان مازنی ادامه داد: این چنین برنامه هایی نشان داد که میتوان علاقه و کنجکاوی در این نسل ایجاد کرد و باهنر نسل نوجوان راهم به سمت فرهنگ و زبان مازندرانی که ریشه و هویت ماست، سوق داد.
وی از اهداف این برنامه خاطرنشان کرد: قرار گرفتن فرهنگ و زبان مازندرانی در سبک زندگی مردم که این روزها به دست فراموشی سپرده شده است، اصلی ترین اولویت این برنامه بوده است.
کمانگری حمایت از هنرمندان را حمایت از تمامی داشته های فرهنگ و هویت مان خواند و اظهار کرد: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با برگزاری این جشنواره که نخستین بار در این استان برگزار شده است در کنار اینکه استعدادهای زیادی کشف خواهد شد، فرهنگ و زبان مازنی در نسل نوجوان ترویج داده خواهد شد، برخی از افراد شرکت کننده این جشنواره عنوان کرده بودند که برای اولین بار در حوزه شعر یا نقالی به زبان مازنی اجرا می کنند و این نشانه امید بخشی برای ما بوده است.
وی تصریح کرد: در بخش اجرا 109 اثر ارسال کردند که از این تعداد سی و دو اثر به مرحله دوم داوری انتخاب شدند و در دو روز داوری حضوری توسط داوران؛ داوود فلاح، مجری و گوینده صداو سیما، امدادی مجری و بازیگر تئاتر، فاطمه شفیع زاده مجری در اداره ارشاد اسلامی آمل برگزار شد .
کمانگری در پایان با تشکر از مدیرکل ارشاد اسلامی مازندران و اموزش و پرورش استان، بیان کرد: اختتامیه این جشنواره 7 اردیبهشت در محموداباد خواهد بود.