دودخانه «موبندان» در روستای موبندانِ لنگرود قرار دارد. قدمت این دودخانه به ۲۰۰ سال میرسد و صاحب فعلی آن علی نقی ترابینیا است که پنج نسل از خانوادهاش در حرفه سنتی ماهی دودی فعالیت دارند.
عکاس(سید جواد میرحسینی) منبع: خبرگزاری ایسنا
فصل صید ماهی اوج کار این دودخانه است. بعد از خرید ماهیها شکم آنها را خالی میکنند، ماهیها را در حوضچههای آب و نمک و روناس میگذارند و بعد از مدتی آنها را با آب سرد میشویند و آویزان میکنند تا خشک شوند، سپس در آخرین مرحله آن را در دودخانه قرار میدهند تا ماهیها دودی شوند. در این گزارش تصویری این فرایند را مشاهده میکنید.