دسته‌ها
آرشیو خبری مازندران

سفر “عباس علی آبادی” وزیر نیرو به مازندران

«عباس علی آبادی» وزیر نیرو در سفر یک روزه خود به مازندران ضمن افتتاح طرح آبرسانی به ساری، آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به شهرستان میاندورود و افتتاح واحد سوم نیروگاه نکا، تقاضای سرمایه گذاری افزون بر ۷۸ هزار مگاوات در بخش توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را یک ظرفیت ممتاز برای کشور دانست.

عکاس(خلیل دردانه) منبع: خزرنما

وزیر نیرو به منظور بهره‌برداری از چند طرح صنعت آب و برق مازندران با اعتبار مجموع ۲۴۰ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال به این استان سفر کرد. بهره‌برداری از واحد سوم بخش گاز نیروگاه نکا به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، افتتاح پنج طرح افزایش ۱۴ ۱۴ مگاواتی نیروگاه تولید پراکنده و ۲۱ طرح احداث و توسعه پست و خطوط فوق توزیع، بهره‌برداری از طرح تکمیل آبرسانی به شهر ساری از سد شهید رجایی شامل مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی و خط انتقال ۳.۲ کیلومتری و آغاز عملیات اجرایی طرح ابرسانی با میاندورود از جمله برنامه‌های سفر وزیر نیرو به مازندران بود.

به گزارش ایرنا، توسعه زیرساخت های مازندران یکی از ضرورت های مهمی است که همواره مورد تاکید قرار دارد چرا که این استان با تولید انبوهی از محصولات کشاورزی نقش ممتازی در امنیت غذایی کشور دارد و از سوی دیگر سالانه میزبان میلیون ها مسافر و گردشگرانی است که از سراسر کشور به این خطه سفر می کنند.

دولت چهاردهم توسعه زیرساخت های مازندران را یکی از اولویت های مهم معرفی و ضمن سرمایه گذاری های ارزشمند در بخش های زیرساختی حمایت از سرمایه گذران بخش خصوصی را در اولویت قرار داد.

تامین انرژی پایدار از جمله دغدغه های مهمی است که توسعه نیروگاه های و پنل های خورشیدی در این خطه از شمال در یک سال اخیر مورد توجه دولتمردان قرار دارد و در این راستای استفاده از همه ظرفیت های نیروگاه برق شهید سلیمی نکا هم مورد تاکید قرار گرفت.

نیروگاه شهیدسلیمی نکا با ظرفیت تولید ۲۲۱۴ مگاوات به عنوان یکی از بزرگترین نیروگاه‌های کشور است که می‌تواند بیش از چهار درصد برق کشور را تأمین کند.

نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخار سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

بلوک سیکل‌ترکیبی طرح توسعه نیروگاه شهید سلیمی نکا مازندران به ظرفیت نامی ۴۸۴ مگاوات در داخل محوطه نیروگاه نکا قرار گرفته و شامل دو واحد گازی ۱۶۲ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است.

افتتاح واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی جدید نیروگاه نکا

طرح توسعه نیروگاه نکا با حجم سرمایه‌گذاری ۱۷۵ هزار میلیارد ریال که شامل ۲ واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۸۰مگاواتی است، با دستور ارتباط تصویری دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور و با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی جدید نیروگاه که طبق برنامه در مدت زمان کمتر از پنج ماه که به نوعی رکوردزنی در اجرای طرح های عمرانی محسوب می شود، با هدف جبران ناترازی انرژی برق مورد توجه دولت چهاردهم قرار گرفته است، افتتاح شد.

ارزش سرمایه‌گذاری واحد سوم بخش گازی نیروگاه نکا با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات ۲۴ هزار و ۳۵ میلیارد تومان اعلام شده است.

طبق گزارشی رسمی نیروگاه نکا با در مدار قرار گرفتن این واحد گازی برای یک‌هزار نفر اشتغال‌زایی غیرمستقیم و برای ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم شده است.

به گفته مسوولان نیروگاه نکا با افتتاح این واحد گازی انرژی برق ۱۰۰ هزار خانواده و بخشی از برق مورد نیاز صنعت مازندران تامین شده است.

مسوولان اجرایی این طرح توسعه ای اعلام کردند که ۹۵درصد امکانات و تجهیزات واحد گازی جدید ساخت و تولید داخل بوده است که صرفه جویی ارزی قابل توجهی را داشته است.

تولید برق پایدار و جبران کمبود انرژی در مازندران و استان‌های همجوار، تامین برق مورد نیاز صنایع مختلف، اشتغال‌آفرینی، بهره‌مندی از توانمندی و دانش فنی مهندسان، سازندگان و پیمانکاران داخلی و ارتقای میزان تولید برق نیروگاه نکا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مجدد از جمله اهداف اجرای این پروژه است.

ظرفیت سرمایه گذاری ۷۸ هزار مگاواتی برای انرژی های تجدید پذیر

وزیر نیرو با تاکید بر بهره‌گیری از توان بخش خصوصی در اجرای طرح‌های آبی و انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: افزون بر ۷۸ هزار مگاوات تقاضا در بخش توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور وجود دارد.

عباس علی‌آبادی در مراسم بهره‌برداری از طرح تکمیل آبرسانی به ساری و آغاز عملیات اجرایی طرح ابرسانی به میاندورود اظهار کرد: این وزارتخانه قصد دارد با جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی، پروژه‌های حوزه آب و انرژی‌های تجدیدپذیر را گسترش دهد.

وی با بیان این‌که اجرای طرح‌های آبرسانی با جدیت و تاکید و نگاه ویژه دولت در وزارت نیرو دنبال می‌شود، افزود: وزارت نیرو برنامه‌های گسترده‌ای برای تأمین پایدار آب و برق در دست اجرا دارد.

وزیر نیرو با اشاره به تغییر رویکرد دولت در توسعه پروژه‌های آبی تصریح کرد: تاکنون الگوی توسعه در این حوزه عمدتاً متکی بر ظرفیت‌های دولتی بود، اما در این دوره به دنبال بهره‌گیری از توان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی هستیم.

وی از وجود تقاضا برای اجرای زیرساخت‌های ۷۸ هزار مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر خبر داد و گفت: متقاضیان زیادی برای انجام طرح‌های تکمیلی انرژی‌های تجدیدپذیر مراجعه می‌کنند. به دلیل چالش‌هایی که ناشی از عدم تطابق زمانی و مکانی در بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد، سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های تکمیلی مانند سیستم‌های ذخیره‌ساز اعلام آمادگی کرده‌اند.

علی‌آبادی تأکید کرد: این رویکرد در مورد پروژه‌های ناتمام استان مازندران نیز اجرا می‌شود و ما آماده پذیرش پیشنهادهای سرمایه‌گذاری برای رفع موانع و تسریع در اجرای طرح‌ها هستیم. البته این به معنای توقف پروژه‌های دولتی نیست و برنامه‌های گسترده‌ای در این بخش دنبال می‌شود.

وی در ادامه به موضوع تنش آبی در کشور اشاره کرد و گفت: اگرچه بارش‌های اخیر وضعیت مازندران را بهبود بخشیده و این استان هم اکنون در وضعیت سفید قرار دارد، اما برای تقویت زیرساخت‌ها باید پروژه‌هایی مانند طرحی که امروز به بهره‌برداری رسید به طور جدی پیگیری و تکمیل شوند.

وزیر نیرو، از تهیه فهرستی از پروژه‌های اولویت‌دار استان خبر داد که منابع اعتباری به آن‌ها اختصاص خواهد یافت.

افتتاح طرح آبرسانی به ساری

طرح تکمیل آبرسانی به ساری از سد شهید رجایی که با هدف افزایش ظرفیت انتقال و حفظ پایداری آب آشامیدنی مرکز استان و صرف بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار اجرا شد، با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

زیرساخت‌های ایجاد شده برای ارتقای توان آبرسانی به مرکز مازندران و افزایش پایداری شبکه آب شهری ساری امروز -دوشنبه- با حضور عباس علی‌آبادی در ساری به بهره‌برداری رسید و به شبکه آبرسانی ساری متصل شد.

با بهره‌برداری از این طرح تکمیلی به عنوان یکی از طرح‌های اصلی افزایش پایداری تامین آب آشامیدنی مرکز مازندران، توان آبرسانی از تصفیه‌خانه آب آشامیدنی شهر ساری به مرکز مازندران از یک‌هزار لیتر بر ثانیه به یک‌هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه رسید.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران، این طرح چهار و هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی با یک خط انتقال ۳.۲ کیلومتری و یک مخزن ۲۰هزار متر مکعبی همراه با زیرساخت‌های جانبی است.

حیدر داوودیان در حاشیه مراسم بهره‌برداری از این طرح آبرسانی اظهار کرد: این طرح نقش اثرگذار و برجسته‌ای در پایدارتر شدن تأمین آب آشامیدنی شهر ساری دارد و بهره‌برداری از آن توان تزریق آب آشامیدنی تامین شده از سد شهید رجایی به شبکه آب شهری مرکز مازندران را ۵۰ درصد افزایش می‌دهد.

وی افزود: تصفیه‌خانه آب آشامیدنی زنده‌یاد سلیم‌بهرامی شهر ساری که سال ۱۳۹۸ به بهره‌برداری رسید، امکان تصفیه و سالم‌سازی یک‌هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب را دارد، اما به دلیل کافی نبودن ظرفیت انتقال آب به شهر ساری، تا کنون فقط یک‌هزار لیت بر ثانیه از این تصفیه‌خانه آب به شبکه آب شهر ساری تزریق می‌شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در تشریح فرآیند تامین آب آشامیدنی شهر ساری از سد شهید رجایی خاطرنشان کرد: آب مخزن سد شهید رجایی از طریق یک خط انتقال ۲۵ کیلومتری ابتدا به تصفیه‌خانه شهر ساری می‌رسد و پس از تصفیه با خط انتقال ۹ کیلومتری وارد مخزن بزرگ در ورودی جنوبی ساری می‌شود. برای ارتقاءِ ظرفیت خط انتقال به شبکه توزیع مرکز استان نیازمند اجرای یک خط انتقال ۳.۲ کیلومتری از منطقه باغ‌کرمانی تا ابتدای شبکه توزیع شهری بودیم که این طرح اکنون به به بهره‌برداری رسیده است.

داوودیان اظهار کرد: به منظور افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی و ارتقای پایداری تامین و توزیع آب آشامیدنی مرکز استان، در کنار مخزن قدیمی ۲۰ هزار متر مکعبی که در منطقه باغ کرمانی وجود داشت، یک مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی دیگر نیز ساخته شد و با بهره‌برداری از آن آب آشامیدنی شهر ساری پس از ورود به ۲ مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی وارد شبکه توزیع شهری می‌شود.

عملیات اجرایی آبرسانی به شهرستان میاندرود آغاز شد

عملیات اجرایی طرح آبرسانی به شهرستان میاندورود به منظور تامین آب آشامیدنی این شهرستان از سد شهید رجایی با حضور وزیر نیرو آغاز شد.

این طرح به عنوان بخش تکمیلی طرح بزرگ آبرسانی به شهرستان‌های ساری و میاندورود از سد شهید رجایی قرار است آب آشامیدنی ساکنان شهرستان میاندورود را از مخزن سد شهید رجایی و زیرساخت‌های وابسته به آن تامین کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در مراسم کلنگ‌زنی این طرح با بیان این‌که تامین آب آشامیدنی مازندران از آب‌های سطحی در قالب یک طرح جامع با ۹ مجتمع آبرسانی تعریف و تدوین شده است، اظهار کرد: یکی از مجتمع‌های تعریف شده در این طرح جامع، مجتمع آبرسانی به شهرستان‌های ساری و میاندورود است که بخش آبرسانی به شهر ساری فعال است و اجرای زیرساخت‌های مربوط به انتقال آب به میاندورود نیز اکنون آغاز شده است.

حیدر داوودیان افزود: این طرح با ساخت ۲۲.۵ کیلومتر خط انتقال و ۲ مخزن به حجم مجموع ۲۵ هزار متر مکعب اجرا می‌شود و قرار است ۱۶۵ لیتر بر ثانیه آب تصفیه‌شده در تصفیه‌خانه آب آشامیدنی ساری را به شبکه توزیع آب شهرستان میاندورود برساند.

وی افزود: هزینه اجرای این طرح بر اساس نرخ‌ روز، حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است و در صورت تامین اعتبار، امکان بهره‌برداری از آن در ۲ سال وجود دارد.

برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.

استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین می‌شود.

شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.

یک پاسخ به «سفر “عباس علی آبادی” وزیر نیرو به مازندران»

اگه برا خونه های نوساز زیر پانزده سال در پشت بام مجوز وسند نیم طبقه حدود بیس سی متری را در قبال ان مقدار نصب پنل خورشید بدن که میتونه پنل به گونه نصب بشه که سقف نیم طبقه باشه هم مشکل برق و کمبود مسکن برطرف میشه.اینم پیگیری کنید .تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *