دسته‌ها
آرشیو خبری مازندران

نشست خبری ششمین سمینار کشوری اختلالات اسکلتی- عضلانی در ساری

دکتر حمید رضا تقوی در نشست با خبرنگاران از برگزاری ششمین سمینار کشوری «اختلالات اسکلتی- عضلانی» به میزبانی استان مازندران خبر داد و گفت: این سمینار در روزهای ۱۵ و ۱۶ آذر ماه به مدت دو روز در مرکز استان برگزار می‌شود.

عکاس( خلیل دردانه) منبع: خزرنما

وی افزود: استئو آرتریت زانو و کمر درد، اینترونشن در درمان کمر درد، تازه‌های دارو و درمانی و استئوآرتریت و تازه‌های درمان فیزیکی و کمر درد از محورهای این سمینار است.

رئیس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران گفت: این سمینار بستری مناسب برای جلب مشارکت علمی متخصصان در حوزه‌های مختلف مرتبط با بیماری‌های اسکلتی و عضلانی است.

وی افزود: فرایند تشخیص، درمان و پیشگیری هر چه مطلوب‌تر در مورد این بیماری در این سمینار مورد بررسی قرار می‌گیرد و پزشکانی که فاکتورهای تخصصی این بیماری را نمی‌شناسند، آشنا می‌شوند و تمامی گروه‌های هدف با دیدگاه واحد به بیماران نگاه می‌کنند.

تقوی با بیان اینکه ناتوانی ناشی از کمردرد در کشور ما بیداد می‌کند، افزود: این مهم قابل مقایسه با کشورهای دیگر از جمله آمریکا نیست؛ در دنیا بالای ۸۵ درصد دردهای ساده کمر دارند اما در ایران بیش از ۸۵ درصد با دردهای درگیری ریشه عصب به پزشکان مراجعه می‌کنند.

وی، کمرد درد ساده را شایع‌ترین نوع کمرد درد عنوان کرد و افزود: تشخیص بر اساس شرح حال و معاینه بالینی دقیق را یک از علت‌های تشخیص علت کمر درد است؛ کمر درد مکانیکال با غیر تخصصی شایع‌ترین نوع کمردرد در میان افراد است.

تقوی ادامه داد: یکی از اهداف این سمینار این است که با اقدامات بالینی بخش فعال زندگی را متوقف کنیم و تلاش کنیم قسمت فعال زندگی را افزایش دهیم.

وی افزود: صرف نظر از الگوهای عمومی باید تمامی فاکتورهای خطرزا در این زمینه را برطرف کنیم البته وضعیت ریزفاکتورها که منجر به خطر می‌شود با هم متفاوت است.

رئیس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران با بیان اینکه اختلال عملکرد عضلات در بروز بیماری کمر درد از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: باید تلاش کنیم بیمار قسمت فعال زندگی خود را حفظ و ظرفیت عملکردی خود را افزایش دهد.

تقوی افزود: مهم‌ترین راهکار شناسایی فاکتور خطر است؛ اختلال عملکرد عضلات مهم‌ترین فاکتور در این زمینه است که مردم باید یاد بگیرند برای جلوگیری از کمر درد چگونه عضلات خود را انعطاف پذیر کنند.

دبیر علمی ششمین سمینار کشوری بیماری‌های اسکلتی عضلانی ایجاد دامنه حرکتی تعادل دو طرف با عملکرد خوب و کارا، حرکت درمانی اصلاحی، و ورزش کردن بویژه راه رفتن تند را از اقدامات پیشگری از کمردرد اعلام کرد.

وی، انعطاف پذیری عضلات، قدرت عضلات و ورزش هوازی را برای پیشگیری از این بیماری مهم دانست و گفت: تغییر سبک زندگی، افزایش توانبخشی و ارتقای ظرفیت عملکرد مردم نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *