دسته‌ها
آرشیو خبری گردشگری گیلان

نشاء برنج در شالیزار‌های گیلان

هر ساله از اوایل اردیبهشت ماه، کاشت نشاء برنج در شالیزار‌های استان گیلان آغاز می‌شود و تا خرداد ماه ادامه دارد.

عکاس(آزاده عزیزیان) منبع: خبرگزاری صداوسیما

نشاء کاری یکی از مراحل کشت برنج است که در آن نشاء (جوانه برنج) که پیش از این در خزانه آماده شده توسط شالیکاران در زمین کشت می‌شود.

برنج ایرانی که در کشور ایران نیز برای تهیه وعده‌های غذایی مهم و اصلی استفاده می‌شود، بیشتر در استان‌های گیلان و مازندران (در حدود ۸۰ درصد) کشت می‌شود. البته این محصول در سال‌های اخیر در استان‌هایی مانند اصفهان، خوزستان و گلستان هم کشت می‌شود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

یک پاسخ به «نشاء برنج در شالیزار‌های گیلان»

قابل به ذکر است که در استان گلستان از گذشته های دور برنج کشت میشده و ۵۰ درصد برنجی که به عنوان برنج مازندران شناخته میشود در استان گلستان کشت و توسط دلالان خریداری و به مازندران منتقل و به عنوان برنج مازندران شناخته میشود و اراضی تحت کشت برنج گلستان از مازندران بیشتر می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *