عمران عباسی کالی، مصطفی معلمی، کمال علیپور و علی کشوری چهار نامزد در حوزه انتخابیه قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی هستند که برای تصاحب ۲ کرسی سبز مجلس در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می کنند.
عکاس(زهرا تیموری) منبع: خزرنما
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی به دلیل نرسیدن مجموع آراءِ نامزدهای برتر به حد نصاب یکپنجم مجموع آراءِ مأخوذه به دور دوم کشیده شد و طبق قانون چهار نامزد در رقابت انتخاباتی باقی ماندند.
بر اساس ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان حداقل یکپنجم آراء حاصل نگردید، انتخابات دومرحلهای خواهد شد. بدین معنی که از بین نامزدهایی که حداقل یکپنجم آراء را در مرحله اول به دست نیاوردهاند، فقط به تعداد ۲ برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشتهاند، در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند و در صورتیکه تعداد نامزدهای باقیمانده، کمتر از ۲ برابر باشد، تمام آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند کرد.
در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ چهار نامزد به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی راه یافتند که در این گزارش به معرفی آنان می پردازیم.
عمران عباسی کالی – نامزد اول
گرایش سیاسی: مستقل
سن: ۴۸ سال
مدرک تحصیلی: دکترای جامعهشناسی
تعداد آرا در دور اول: ۲۶ هزار و ۷۸۹ رأی
مجموع آرا مأخوذه در حوزه انتخابیه: ۱۵۲ هزار و ۹۶۲ رأی
درصد آرا: ۱۷.۵ درصد
حضور در مجلس: —–
عمران عباسی کالی که در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با کسب ۲۶ هزار و ۷۸۹ رأی بیشترین تعداد رأی حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مرحله نخست انتخابات را از آن خود کرد، متولد ۱۳۵۴ و دانشآموخته مقطع دکتری در رشته جامعهشناسی است.
نیروی رسمی آموزش و پرورش است و چند سال نیز به عنوان معلم در مدارس این منطقه تدریس کرد. فروردین ۱۳۹۶ به عنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری قائمشهر منصوب شد و یک سال نیز با حفظ سمت مسئولیت سرپرستی بخشداری مرکزی قائمشهر را بر عهده داشت.
او یکی از هشت نامزد مورد حمایت حزب اعتماد ملی در مازندران است. اما در فعالیتهای تبلیغاتیاش عنوان شده که به صورت مستقل و فراجناحی در انتخابات شرکت کرده است.
مصطفی معلمی – نامزد دوم
گرایش سیاسی: اصولگرا
سن: ۵۰ سال
مدرک تحصیلی: دکترای تخصصی تاریخ و تمدن ملل اسلامی
تعداد آرا در دور اول: ۲۲ هزار و ۶۱۵ رأی
مجموع آرا مأخوذه در حوزه انتخابیه: ۱۵۲ هزار و ۹۶۲ رأی
درصد آرا: ۱۴.۸ درصد
حضور در مجلس: —–
مصطفی معلمی متولد ۱۳۵۲ در کلاگر محله جویبار، دانشآموخته علوم حوزوی و همچنین مقطع کارشناسی ارشد زبان انگلیسی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی تاریخ و تمدن ملل اسلامی از واحد علوم و تحقیقات تهران است.
در نخستین رقابت انتخاباتیاش توانست با ۲۲ هزار و ۶۱۵ رأی رتبه دوم رأیهای این حوزه انتخابیه را به نام خود ثبت کند و بالاتر از ۲ نماینده منطقه در مجلس یازدهم قرار بگیرد.
وی با رتبه دانشیاری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران است. معاونت پژوهشی مرکز توسعه پژوهشهای بین رشتهای علوم سلامت و معارف اسلامی و مدیریت گروه تاریخ علوم پزشکی در مقطع دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد، عضو شورای اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و عضو بورد تخصصی طب سنتی و تاریخ پزشکی در وزارت بهداشت نیز از دیگر مسئولیتهای مصطفی معلمی است.
کمال علیپور خنکداری – نامزد سوم
گرایش سیاسی: اصولگرا
سن: ۵۰ سال
مدرک تحصیلی: دکترای عمران
تعداد آرا در دور اول: ۲۱ هزار و ۴۵۹ رأی
مجموع آرا مأخوذه در حوزه انتخابیه: ۱۵۲ هزار و ۹۶۲ رأی
درصد آرا: ۱۴ درصد
حضور در مجلس: دورههای نهم و یازدهم
کمال علیپور خنکداری چهره اصولگرای عرصه نمایندگی مجلس در مازندران، متولد ۱۳۴۶ و دانشآموخته دکترای عمران است. انتخابات مجلس دوازدهم پنجمین تجربه حضورش در رقابت انتخاباتی برای راهیابی به مجلس بود. به همین دلیل میتوان او را یکی از باتجربهها و باسابقههای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نامید.
علیپور خنکداری که در انتخابات ۱۱ اسفند با ۲۱ هزار و ۴۵۹ رأی سومین نامزد جدول نهایی آرا بود، در انتخابات مجلس یازدهم با ۵۷ هزار و ۴۷۶ رأی به عنوان منتخب دوم مردم حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی به مجلس راه یافت.
او در مجلس نهم نیز با کسب ۵۷ هزار و ۴۴۹ رأی بیشترین تعداد آرا در این حوزه انتخابیه را کسب کرد و به عنوان منتخب نخست به بهارستان رفت تا نخستین حضورش در خانه ملت رقم بخورد.
علیپور خنکداری در دورههای هشتم و دهم نیز نامزد حضور در مجلس شورای اسلامی بود. در انتخابات مجلس هشتم که نخستین تجربه انتخاباتیاش بود با ۲۰ هزار و ۴۸۲ رأی در رتبه پنجم جدول آرا قرار گرفت.
در انتخابات مجلس دهم نیز با ۴۶ هزار و ۵۱۲ رأی همراه با سید علی ادیانی به دور دوم انتخابات راه یافت. او در دور دوم ۴۸ هزار و ۸۹۴ رأی کسب کرد، اما رقیبش با ۵۱ هزار و ۲۲ رأی برنده مرحله دوم انتخابات شد و علیپور خنکداری از راهیابی به مجلس دهم باز ماند. حالا علیپور یک بار دیگر باید در مرحله دوم انتخابات حضور یابد. با این تفاوت که در مرحله دوم انتخابات مجلس دهم یک رقیب داشت و در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم سه رقیب دارد.
علیپور خنکداری در شهرداری تهران مسئولیتهای متعددی از جمله قائممقام سازمان بازرسی، رئیس کمیته انتصابات سازمان بازرسی، مشاور معاونت امور مناطق و مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل داشت.
علی کشوری – نامزد چهارم
گرایش سیاسی: مستقل
سن: ۴۳ سال
مدرک تحصیلی: دکترای مدیریت استراتژیک
تعداد آرا در دور اول : ۱۸ هزار و ۸ رأی
مجموع آرا مأخوذه در حوزه انتخابیه: ۱۵۲ هزار و ۹۶۲ رأی
درصد آرا: ۱۱.۷ درصد
حضور در مجلس: —–
علی کشوری متولد ۱۳۵۹، چهرهای جدید در عرصه نمایندگی مجلس در مازندران به شمار میآید که در انتخابات ۱۱ اسفند توانست با ۱۸ هزار و ۸ رأی در رتبه چهارم جدول نامزدها قرار بگیرد و به مرحله دوم انتخابات راه یابد.
او را عمدتا به واسطه اینکه فرزند سرلشکر شهید احمد کشوری خلبان هوانیروز است میشناسند. اما در محافل هنری نیز چهرهای تقریبا شناخته شده است. علی کشوری مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشتههای تئاتر و سینما از دانشگاه هنر اخذ کرد و دانشآموخته مقطع دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه شهید بهشتی است.
نخستین تجربه کارگردانی حرفهای خود را اسفند ۱۳۹۳ با روی صحنه بردن نمایش «کابوس شب نیمه آذر» به نویسندگی ایوب آقاخانی ثبت کرد. نمایشی که با موضوع دفاع مقدس و با اقتباس از زندگی شخصیاش و استفاده از برخی روایتها و مستندات به جا مانده از پدرش شهید احمد کشوری تولید شده بود.
او از ۱۴ سالگی نیز با پروژه سریالی «سیمرغ» که درباره شهیدان کشوری و شیرودی ساخته شده بود همکاری کرد. عمده فعالیتهای او در زمینه فیلمسازی، فیمنامهنویسی، داستاننویسی، نمایشنامهنویسی و عکاسی مرتبط با موضوع دفاع مقدس است.