دسته‌ها
آرشیو

هجدهمین یادواره ۴۳۷ شهید نکا با محوریت سردار شهید طوسی

یادواره ۴۳۷ شهید والا مقام دفاع مقدس و مدافعان حرم شهرستان نکا با محوریت سردار محمد حسن قاسمی طوسی معاون لشگر ۲۵کربلا و مسئول اطلاعات عملیات این لشگر با سخنرانی سردار کریم پور ‌‌‌‌و با مداحی حاج‌مهدی مختاری در مصلای امام خمینی(ره) شهرستان نکا برگزار شد.

عکاس(خلیل دردانه) منبع: خزرنما

سردار «احمد کریم‌پور» از فرماندهان دوران دفاع مقدس و جبهه مقاومت عصر امروز در آیین کنگره ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید مازندران و بزرگداشت ۴۳۷ شهید شهرستان نکا که با محوریت سردار سرلشکر پاسدار شهید «محمدحسن قاسمی طوسی» در مصلای امام‌خمینی (ره) شهرستان نکا برگزار شد اظهار داشت: این شهید عزیز عضو سازمان فجر انقلاب قبل از انقلاب بود که سالانه هزاران اعلامیه و سخنان امام را از تهران به سراسر کشور حمل و پخش می‌کردند.

به گزارش دفاع‌پرس، سردار کریم پور با بیان اینکه توجه به مسائل عبادی و ولایتمداری دو ویژگی بارز سردار شهید طوسی بود، افزود: سردار شهید «محمدحسن قاسمی طوسی» در منطقه روشنگری می‌کرد و از قبل از انقلاب و در طول جنگ جانانه در میدان انقلاب حاضر بود.

این فرمانده دفاع مقدس گفت: سردار طوسی دو خاصیت عجیب داشت، یکبار سابقه نداشت که بگوید برای من چه‌مهیا کردید و هیچ موقع رفتنش به عملیات به امید برگشتن از عملیات نبود.

وی یادآور شد: سردار و افراد اطلاعات عملیاتش قبول و باور داشتند که دستان غیبی پشت این جنگ است و جنگ به درستی اداره می‌شود.

این فرمانده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: سردار طوسی در عملیات، ظاهرا” کار اطلاعاتی می‌کرد، ولی نگاه عملیاتی‌اش قوی‌تر از کار اطلاعاتی بود و عملیات و اطلاعات لازم و ملزومش بود و ذکر دائمی این بود زهرا (س) جان زینب (س) جان هوای ما را داشته باشد و تعصب خاصی نسبت به این دو نفر داشت.

سردار کریم‌پور اذعان داشت: شهید طوسی عجیب دلداده بود و ترسی از دشمن نداشت و اهل عبادت و تعید بود و دشمن را می‌دید و وقتی دشمن را پیدا می‌کردند تازه احساس امنیت داشتند.

وی افزود: زنده نگه داشتن یاد شهدا فقط به یادواره‌ها اکتفا نشود و توجه به نظام، انقلاب و شهدا در دستور کار باشد و سرکشی از خانواده شهدا فراموش نشود.

فرمانده دفاع مقدس یادآور شد: یکی از توفیقات این است که در مراسم شهدا در محضر شهداییم که حفظ یاد شهدا از نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی فریضه است و عمل واجبی انجام دادید و در مراسم شهید شرکت کردید و نباید یادواره‌ها به فراموشی سپرده شود.

وی ادامه داد: یکی از مسائل خیلی مهم این است که یاد شهدا فراموش نشود که هر کس برای شهید وقت بگذارد، از نظر رهبری ثروت امام زمان (عج) هستند.

سردار کریم پور بیان کرد: یکی از ویژگی‌ها و محور‌های مهم کار سردار شهید قاسمی طوسی سرکشی از خانواده شهدا بود و سردار همواره در طول هشت سال دفاع مقدس، از جنگ به عنوان دفاع نام‌می بردند.

وی گفت: انسان‌هایی والایی در جبهه بودند که خالصانه و عاشقانه و برای خدا و ولایت بودند و ما باید رهرو این شهدایی باشیم که جانانه در میدان بودند و به شهادت رسیدند.

هجدهم فروردین ماه سالروز شهادت سردار محمدحسن قاسمی طوسی است؛ سرداری که بیشتر از همه با عنوان مالک اشتر جهبه‌های جنگ در دوران دفاع مقدس و قهرمان نبرد ۷۸ روزه لشکر ۲۵ کربلا در عملیات والفجر۸ شناخته می‌شود و دارای سابقه مبارزات سیاسی در دوران رژیم ستمشاهی نیز است.

سردار محمدحسن قاسمی طوسی‌ که دو برادر دیگرش هم در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند، در سال ۱۳۳۷ در روستای «طوس‌کلا» از توابع شهرستان نکا دیده به جهان گشود و در ۱۸ فروردین ماه سال ۱۳۶۶ در سن ۲۹ سالگی در شلمچه با اصابت ترکش‌های خمپاره عراقی‌ها به شهادت رسید و مفقود شد و بدن پاکش در سال ۱۳۷۴ بعد از هشت سال گمنامی به دیارش برگشت و در نکا تشییع و در گلزار شهدای روستای طوس کلا به خاک سپرده شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *