کلزا از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدل است که سازگاری اقلیمی وسیعی دارد؛ دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن و ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است. این دانه گیاهی علاوه بر فواید زیاد کشاورزی و اقتصادی در فصل به گل نشستن زیبایی و عطر خاصی به طبیعت می بخشد.
عکاس(مهدی محبی پور) منبع: خبرگزاری ایرنا
سالانه بیش از ۵۵ میلیون تُن کلزا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولیدکننده اصلی این محصول به دست میآید؛ میزان تولید این محصول در ایران کمتر از ۳۰۰ هزار تُن در سال برآورد میشود که این رقم نیز در سالهای اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.
کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور میشود.
تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانههای روغنی است.