دسته‌ها
آرشیو گردشگری

پخت نان سنتی “قالاج” در قائمشهر از جنگ جهانی دوم

قائم‌شهر، تنها شهر جهان که «قالاج» به تنور می‌زند؛ نانی حجیم و گِرد که پیشینه‌اش به سال‌های جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد.

عکاس( حوا احمدی) منبع: خبرگزاری مهر

خمیر این نان به دلیل عدم استفاده از جوش شیرین، چند ساعتی زمان نیاز دارد تا به اصطلاح وَر بیاید. پخت آن هم با حرارت غیرمستقیم انجام می‌شود؛ بعد از داغ شدن تنور، شعله را کم کرده و پخت را آغاز می‌کنند.

«قالاج» که در سال‌های جنگ جهانی دوم در کشورهای روسیه، بلغارستان، لهستان و رومانی تهیه می‌شد، به دلیل ماندگاری بالا در زمان جنگ در اختیار سربازان روس قرار می‌گرفت. زوجی ارمنی برای اولین بار تنور این قرص‌های قهوه‌ای را در کشورمان روشن کردند.

اما امروز این نان تنها در قائم‌شهر پخت می‌شود و قصه این نان‌های تُپُل و خوشمزه و سالم، قصه شهری است که آقای حسنی یک‌تنه سعی در زنده نگه داشتن آن دارد.

5 دیدگاه دربارهٔ «پخت نان سنتی “قالاج” در قائمشهر از جنگ جهانی دوم»

عالی سالم برای سلامتی مفید
سپاسگزارم از آقای حسنی وهمکارانشان ولطف بزرگی دارن نسبت به سلامتی ما ازخداوند بزرگ خواهان سلامتی ایشان وهمکارانشان هستم

نان قلاج برای من یادآور سالهای کودکی و جوانی هستش که هربار میومدیم شهر با پدر خدابیامرزم میومدیم جلو بیمارستان رازی برا گرفتن نون😍❤ چقدر دلتنگ روزهای خوب کودکی و جوانی و مردم با صفای شاهی هستم

سلام، مردم گرگان به این نان، قلاچ میگن و در شهر بندرترکمن یک نانوای مسن این نان را از قدیم درست میکنه

افتخار میکنم ک نان قلاج رو به اسم شهر زادگاه مون قائمشهر عزیز می شناسند و از آقای حسنی که بانی این کار قشنگ هستن هم کمال تشکر رو دارم و هربار که خودم میام شاهی حتما برا عرض ادب و ارادت خدمت شون میرسم و چند تا با خودم میارم و سفره مون رو هرروز به عطر زادگاه عزیزم معطر میکنم😍❤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *