دسته‌ها
آرشیو خبری مازندران

نشست خبری ” موسی پور ” مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد بهشهر 

در آستانه سال نو، نشست خبری ” محمدعلی موسی پور گرجی ” مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد بهشهر برگزار شد.

عکاس(محسن هدایتی بنیادآباد) منبع: خزرنما

 مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد با بیان اینکه برای نخستین بار جابجایی و حمل و نقل کالا امسال از مرز پنج میلیون تن گذشته است، گفت: ساخت اسکله رو – رو در این بندر به دلیل کاهش تراز آب دریای خزر متوقف شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی موسی پور گرجی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: ساخت سردرب دوم بندر امیرآباد و محوطه سازی کالاهای خطرناک و مواد معدنی با ظرفیت ۱۰ میلیون تن طبق رویکرد توسعه اقتصاد دریا پایه به عنوان گام دوم توسعه این بندر شروع شده است.

وی با توضیح این که افزایش ۱۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در این بندر در شرایط سخت ناترازی انرژی در واحدهای تولیدی و صنعتی به ثبت رسیده است، ادامه داد: طبق آمار در این شرایط، امسال افزایش ۱۷ درصدی صادرات و ۹ درصد واردات انواع کالا در بندر امیرآباد رقم خورده است.

موسی پور گرجی تصریح کرد: امسال با وجود ناترازی انرژی و دیگر ملاحظات در کارخانه های تولید کننده از جمله سیمان نکا، واحدهای تولیدی مواد معدنی و مصالح ساختمانی، آمار صادرات بالاتر رفته است.

وی به افزایش ۹ درصدی واردات با محوریت انواع غلات در بندر امیرآباد در سال جاری اشاره کرد و اظهارداشت: طبق آمار رسمی تا کنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی وارد بندر امیرآباد و در کشور توزیع شده است.

چالش پسروی آب و پهلو گیری کشتی های با تناژ بالا بسیار جدی است

مدیر کل بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد به اهمیت لایروبی اسکله و مقابله با چالش پسروی آب دریای خزر اشاره کرد و گفت: طبق توافق با سازمان بنادر و دریانوردی کشور، لایروبی ۶ میلیون متر مکعبی سه بندر امیرآباد، نوشهر و انزلی وجود دارد که سهم بندر امیر آباد حدود ۴۰۰ هزار متر مکعب با سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی است.

وی به چالش پسروی دریای خزر و کاهش منفی ۲۸ سانتی متری ارتفاع آب در اسکله بندر امیرآباد اشاره کرد و گفت: اگرچه با لایروبی این چالش کاهش یافته است اما هدف‌گذاری میان مدت برای عبور از مشکلات کاهش ارتفاع آب دریای خزر، احداث اسکله در عمق ۲ هزار و ۷۰۰ متری دریا است.

مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد از زمین گیر شدن تکمیل اسکله ریلی «رو – رو» خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این طرح طبق قرارداد با پیمانکار تجهیز کارگاه شده است اما هفت هزار میلیارد ریال اعتبار تخصصی دارد، اما کاهش تراز آب عملیات طرح را متوقف کرد.

موسی پور با بیان اینکه طبق بررسی های انجام شده، فقط در ۲ ماه مهر و آبان امسال حدود ۶۵ سانتیمتر ارتفاع آب در اسکله پایین رفت، توضیح داد: کارشناسان و بازرسان معتقدند اگر سرمایه‌گذاری هنگفتی در این شرایط پسروی آب دریای خزر انجام شود، هدر رفت منابع محسوب می شود.

اسکله رو- رو ریلی اسکله‌ای است که واگن‌های قطار به صورت مستقیم از کشتی به روی ریل هدایت و به مقصد خود حمل می‌شوند.

وی به اهمیت حمل و نقل ریلی و لزوم بهره‌گیری بنادر نسل سوم از این نوع حمل و نقل اشاره کرد و افزود : اسکله رو رو ریلی با هدف افزایش توان عملیاتی در بخش تخلیه، بارگیری و ترانزیت کالا در بندر امیرآباد در حال ساخت است.

موسی پور گفت : به طور یقین با بهره برداری از این اسکله، امیرآباد به بزرگ ترین بندر در میان کشور های حاشیه دریای خزر تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه بر اساس آمار امسال ۲۲۰ هزار دستگاه کِشنده برای واردات و صادرات کالا در بندر امیرآباد به ثبت رسیده است، گفت: طبق برنامه توسعه هفتم ۲۰ درصد از جابجایی کالا در بندر امیر آباد باید از طریق ریل راه آهن انجام شود که در حال باز سازی و نوسازی این طرح هستیم.

وی از کاهش تعرفه ۵۰ درصدی حمل و نقل ریلی از بندر امیرآباد تا بندر عباس خبر داد و گفت: تخفیف تعرفه حمل سیمان به عنوان مهمترین کالای صادراتی از این بندر در دست بررسی و پیگیری وجود دارد.

وی توضیح داد: با توجه به این که تا ۳۵ درصد حمل و نقل و جابجایی سیمان در بندر امیرآباد از کارخانه شاهرود است و دسترسی این شهرستان به ریل قطار وجود دارد، پیگیری کاهش تعرفه ۵۰ درصدی سیمان در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگ‌ترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاری‌های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم می‌تواند با شکوفاسازی ظرفیت‌ها، نقش ویژه‌ای در مقاوم‌سازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بین‌المللی و صادرات کالا ایفا کند.

بندر امیر آباد با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو -رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

بندر امیرآباد در کنار آن که یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار می‌رود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد می‌شود.

اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره‌مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۱۰ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.

منطقه امیرآباد از ظرفیت‌های بندری بسیار مناسبی برخوردار است و می‌تواند به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر را بیش از پیش تجربه کند که این امر به شکوفایی اقتصادی این دیار کمک می کند.

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *