دسته‌ها
آرشیو خبری فرهنگی مازندران

نخستین همایش چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران در ساری

نخستین همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فرهنگ و هنر ساری برگزار شد. در این مراسم ۱۳ چهره برجسته از خانواده فرهنگ و هنر و رسانه مازندران تجلیل شدند و یاد چهار هنرمند فقید مازندران نیز گرامی داشته شد. 

عکاس(محسن هدایتی بنیادآباد) منبع: خزرنما

در این همایش در عرصه فیلم و تئاتر از مسعود فروتن، خسرو معصومی و حسن دولت‌آبادی، در عرصه موسیقی از عسگری آقاجانیان و محمدرضا اسحاقی، هنرهای تجسمی محمدرضا فراست و فریبرز زرشناس، در شعر و ادبیات استان از کیوس گوران و افشین علا، در حوزه رسانه از استاد مسیح مهاجری، در فرهنگ عامه از حسین اسلامی، جهانگیر نصری اشرفی و سیروس مهدوی به‌عنوان چهره‌های ماندگار مازندران تجلیل شد.

همچنین نکوداشت و یادمان زنده‌یادان محسن متین در عرصه تئاتر، احمد محسن‌پور در عرصه موسیقی، مرحوم مکرمه قنبری در عرصه هنر و شهید شیخ‌موسی نظری قاری قرآن، شاعر و خوشنویس نیز در این مراسم برگزار شد.

مازندران حلقه اتصال تمدن ایرانی پیش و پس از اسلام است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مازندران حلقه اتصال تمدن ایرانی پیش و پس از اسلام بود و شخصیت‌های برجسته علمی و دینی اثرگذار از این سرزمین حلقه‌های وصل تمدن ایران پیش و پس از اسلام بودند.

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی در نخستین همایش چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران که در تالار فرهنگ و هنر ساری برگزار شد، اظهار کرد: به عنوان یک شهروند ایرانی همواره قدردان مازندران بوده و هستم. تبرستان یکی از نقاط تمدنی ایران پیش از اسلام بود. شخصیت‌هایی از تبرستان برخاستند که حلقه وصل تمدن‌سازی دوره اول عباسی شدند. عمربن فرخان تبری ستاره‌شناس و ریاضی‌دان شهیر از همین سرزمین بود.

وی افزود: در حوزه‌های مختلف فرهنگی ورزشی و هنری و دینی فرهنگ تبری یکی از ریشه‌های اثرگذار هویت ایرانی است و این شاخه از فرهنگ در رنگین‌کمان فرهنگ ایران جایگاه ویژه‌ای دارد.

وزیر فرهنگ گفت: ویژگی دیگر مازندران مفاخر و بزرگان دینی است که مازندران در طول تاریخ داشت. سید رضی و سید مرتضی از شخصیت‌های بزرگی هستند که نواده دختری ناصر کبیر حاکم سوم تبرستان علویان هستند. امثال محمدبن جریر تبری، ابن شهرآشوب و دیگرانی که در تاریخ فرهنگ و علم ایران جایگاه قابل توجهی داشته و دارند از این سرزمین برخاستند.

وی ادامه داد: خوشبختانه این تاریخ مستمر بود و قطع نشد و نسل به نسل حوزه علم و فرهنگ و هنر و ادب در این منطقه مانند طبیعت زیبایش فریبا و جذاب است.

صالحی گفت: از این‌که در این جمع فرهیخته حضور دارم خرسندم و معتقدم این جمع از مفاخر مازندران سرمایه ملی ما محسوب می‌شود.

وی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد تصریح کرد: ملتی که بزرگانش را نشناسد به بزرگی نمی‌رسد یا بزرگی‌اش را از دست می‌دهد. شناخت و تجلیل بزرگان ساختن آینده است. ملتی که بزرگانش را بیشتر و بهتر بشناسد آینده‌اش را بهتر و بیشتر می‌سازد.

به گفته محمد محمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، فعالیت‌های کمیته برگزاری این همایش از چهار ماه پیش آغاز شد و پس از اعلام فراخوان همایش به مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها، بیش از ۳۰۰ چهره حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در فهرست این کمیته قرار گرفتند که در نهایت نام ۱۷ چهره شاخص از حوزه‌های گوناگون فرهنگی و هنری برای تجلیل و نکوداشت انتخاب شد.

طبق برنامه‌ریزی انجام شده امشب در عرصه فیلم و تئاتر مسعود فروتن، خسرو معصومی و حسن دولت‌آبادی، در عرصه موسیقی عسگری آقاجانیان و محمدرضا اسحاقی، هنرهای تجسمی محمدرضا فراست و فریبرز زرشناس، در شعر و ادبیات استان کیوس گوران و افشین علا، در حوزه رسانه استاد مسیح مهاجری، در فرهنگ عامه حسین اسلامی، جهانگیر نصری اشرفی و سیروس مهدوی به‌عنوان چهره‌های ماندگار مازندران تجلیل و تکریم شدند.

نکوداشت و یادمان زنده‌یادان محسن متین در عرصه تئاتر، احمد محسن‌پور در عرصه موسیقی، مرحوم مکرمه قنبری در عرصه هنر و شهید شیخ‌موسی نظری قاری قرآن، شاعر و خوشنویس نیز در این مراسم برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *