مراسم اختتامیه سومین جشنواره «کئی پِلا» در بوستان ولایت ساری پس از یک هفته برگزاری به کار خود پایان داد.
عکاس(محسن هدایتی بنیادآباد) منبع: خزرنما
سومین جشنواره ملی «کئی پِلا» که باهدف احیا و ترویج بخشی از فرهنگ غذایی مازندران و حفظ آیین و سنن مردم این دیار و ایجاد نشاط و شادابی در میان شهروندان به مدت یک هفته در بوستان ولایت ساری برگزارشده بود با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار ساری، مدیران شهرداری و مردم مرکز استان با برنامههای شاد و متنوع به کار خود پایان داد.
سید ذوالفقار شریفی -رئیس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ساری در این مراسم با قدردانی از محمدحسین قبادی شهردار ساری و سازمان فرهنگی شهرداری، برپایی این مراسم را زمینه شادی و نشاط شهروندان دانست که سه سال پیاپی در مرکز استان بهعنوان جشنواره ملی کئی پلا با حضور باشکوه مردم برگزار میشود.
شریفی بر لزوم حفظ هویت و آدابورسوم تأکید کرد و افزود: تلاش داریم تا در سالهای آتی با اجرای دیگر برنامهها نشاط را در بین شهروندان افزایش دهیم.
علیرضا حمیدی معاون خدمات شهری شهرداری ساری، حفظ فرهنگ و آیین را در داشتن شهر پویا و توسعهیافته ضرورت دانست و گفت: اگر جایی فرهنگ در حال فراموشی است باید برای حفظ و احیای آن تلاش کرد.
وی به تنوع سنتها و آیینهای مردم این استان اشاره کرد و افزود: جشنواره کئی پلا بخش کوچکی از فرهنگ مازندرانی را به نمایش گذاشته است.
حمیدی ادامه داد: این جشنواره علاوه بر احیای فرهنگ بومی مکانی برای نمایش هنرها و تولیدات هنرمندان محلی است؛ تلاش داریم تا بسترسازی مناسب علاوه بر جشنواره کئیپِلا و بهارنارنج دیگر جشنوارههای بومی که فرهنگ و سنن ما محسوب میشود را در مرکز استان برگزار کنیم.
احسان مرادی فر -رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساری نیز با اشاره به حمایتهای محمدحسین قبادی شهردار ساری و اعضای شورای اسلامی شهر از تلاش کارکنان سازمان فرهنگی و عوامل اجرایی این جشنواره قدردانی کرد و احیای فرهنگ بومی و افزایش نشاط اجتماعی شهروندان را از اهداف این جشنواره در مرکز استان عنوان کرد.
مرادی فر افزود: احیا و زنده نگهداشتن آدابورسوم فراموششده و غذاهای بومی و محلی مناطق علاوه بر حفظ آنها برای نسلهای آینده، موجب معرفی آن منطقه به گردشگران و توسعه گردشگری میشود.
گفتنی است شهرداری ساری پس از ثبت کئیپِلا در فهرست میراث ملی ایران به مناسبت هفته مازندران برای سومین سال پیاپی اقدام به برگزاری نمایشگاه و جشنوارهای با همین نام و محوریت کرده که از 15 آبان ماه تا 21 آبان با ارائه انواع محصولات و فرآوردههای غذایی برآمده از کدوحلوایی میزبان شهروندان ساری و شهرها و روستاهای همسایه بوده است.