




































































سی و ششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید مازندران که در ساری برگزار شد.
عکاس(خلیل دردانه) منبع: خزرنما
علی باقری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران در سی و ششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان مازندران ( معرفی کارگران نمونه، گروه های کار نمونه، واحدهای ایمن برتر، واحدهای کارگری نمونه و …) که با هدف معرفی الگوهای برتر به جامعه به مناسبت هفته کار و کارگر در محل سالن همایش های اتاق بازرگانی مازندران برگزار شد اظهار کرد: استان مازندران یکی از قطبهای مهم اقتصادی کشور بهشمار میآید که سهم قابلتوجهی در حوزه تولید، اشتغال و خدمات اجتماعی دارد.
وی بیان کرد: براساس آمار موجود، بیش از ۶۷۰ هزار بیمهشده تأمین اجتماعی و بالغ بر ۱۱۷ هزار کارگاه مشمول قانون کار در این استان فعالیت دارند که این امر، جایگاه ویژهای به مازندران در سطح ملی بخشیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران یکی از نقاط قوت مازندران را وجود ۷۳۳ تشکل کارگری و کارفرمایی دانست و افزود: این تشکلها با محوریت پیگیری مطالبات جامعه هدف، توسط شریفترین کارگران و کارفرمایان اداره میشوند و نقش مهمی در حفظ تعاملات صنفی و پایداری فضای کسبوکار ایفا میکنند.
باقری با اشاره به اصل سهجانبهگرایی بهعنوان مبنای تصمیمگیری در حوزه روابط کار، خاطرنشان کرد: در نهادهای تصمیمساز نظیر شورای عالی کار، شورای عالی حفاظت فنی و هیئتهای حل اختلاف، حضور سهجانبه نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان رعایت میشود و هرکدام از این اضلاع دارای یک رأی برابر هستند و این ساختار متوازن، موجب شکلگیری تصمیمات منصفانه و قابلقبول برای همه طرفها شده است.
وی با بیان اینکه در تعیین دستمزد سال ۱۴۰۴ برای نخستینبار تورم بهصورت رسمی لحاظ شد، گفت: امسال با تعامل و تدبیر بین دولت، مجلس، کارگران و کارفرمایان، افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد مصوب شد که با بازخوردهای مثبت فراوانی از سوی جامعه کارگری همراه بود که البته ما معتقدیم که حمایت از کارگران باید با شتاب و جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مسکن کارگری اشاره کرد و افزود: میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طرحی سهساله برای ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی کارگری در کشور ارائه دادهاند که اجرای موفق این طرح میتواند بخشی از دغدغه جدی قشر کارگر در زمینه تأمین مسکن را برطرف کند.
باقری خاطرنشان کرد: امیدواریم این طرح با پشتوانه اجرایی مناسب به سرانجام برسد و شاهد اخبار خوبی در این حوزه باشیم.
وی شعار امسال هفته کارگر با عنوان «وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر» را گویای اولویت دولت در زمینه مهارتآموزی دانست و گفت: توسعه نظام مهارتآموزی در کشور با محوریت سازمان آموزش فنی و حرفهای، یکی از مهمترین اقدامات زیرساختی برای ارتقاء بهرهوری و توانمندسازی نیروی انسانی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از اجرای موفق دو مرحله طرح کالابرگ الکترونیک در دولت چهاردهم نیز خبر داد و اظهار کرد: این طرح با هدف حمایت معیشتی از اقشار ضعیف جامعه، با تأکید و حمایت ویژه مقام معظم رهبری به مرحله اجرا درآمد که رضایتمندی قابل توجهی را به دنبال داشت و انتظار میرود مراحل بعدی آن نیز با دقت بیشتری اجرایی شود.
باقری به برگزاری جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته، هزار و ۱۰۰ نفر شامل کارگران، گروههای کاری و واحدهای کارگری برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردند.
وی تصریح کرد: معیارهای انتخاب کارگران نمونه شامل ابتکار و خلاقیت، رعایت نظم و انضباط، حضور بهموقع در محل کار، انتقال مهارت به سایر همکاران و رعایت شئونات اسلامی بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران افزود: این جشنواره هر ساله همزمان با روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت) با هدف تشویق نیروهای مولد و متخصص و شناسایی استعدادهای کارگری، توسط ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها و با مشارکت وزارتخانه برگزار میشود و از برگزیدگان استانی و ملی بهصورت ویژه تقدیر بهعمل میآید.
در پایان این مراسم باشکوه از ۲۱ نخبه جامعه کار و تولید استان مازندران شامل کارگر نمونه، گروه های کار نمونه، واحدهای کارگری نمونه، کارگاه های ایمن برتر، کمیته های حفاظت فنی برتر و مسئولین ایمنی برتر با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تجلیل شد.
در ابتدای مراسم حضار ابراز همدردی خود را از حادثه بندرعباس که منجر به فوت تنی چند از کارگران و مردم شریف شد، اعلام کردند.