دسته‌ها
آرشیو خبری مازندران

جشن ملی آغاز بهره‌برداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر در جویبار

جشن ملی آغاز بهره‌برداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر با حضور سید حسین حسینی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران و همچنین مسئولان استانی در لاریم جویبار برگزار شد.

عکاس(مصطفی شانچی)منبع:خبرگزاری ایسنا

حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در مراسم جشن ملی آغاز بهره‌برداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران، با اشاره به این که توسعه آبزی پروری یکی از ارکان امنیت غذایی است، گفت: ۱۷ درصد آبزی پروری کشور به مازندران اختصاص دارد. ‎

حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در مراسم جشن ملی آغاز بهره‌برداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران، با تاکید به سیاست‌های مقام معظم رهبری در امنیت و حکمرانی غذایی و همچنین در توسعه دریا محور به نقش آفرینی شیلات اشاره کرد و ابراز داشت: با ایجاد فضاسازی و بسترسازی نقش آفرینی شیلات، فضایی را ایجاد کنیم که بتوانیم در مسائل توسعه سواحل و تحقق برنامه توسعه دریا محور، اشتغال و تولید و غذا فعالیت کنیم.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به نقش مهم آبزی پروری در توسعه اقتصادی کشور، اظهار داشت: آبزی‌پروری با پوشش دادن به جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی، شرایط توسعه پایدار را ایجاد می‌کند و اهداف اشتغال‌زا را نیز فراهم می‌نماید.

حسینی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم در بحث امنیت غذایی اهداف به لحاظ کمی و کیفی تعریف شده است، افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۴۱۸ هزار تن تولید آبزیان با ۶۴۰ هزار تن در حوزه آبزی‌پروری و ۷۷۷ هزار تن در حوزه صید و صیادی را شاهد هستیم.

وی افزود: در سند ۱۰ ساله امنیت غذایی ۲.۶ میلیون تولید پیش‌بینی شده است.

حسینی قابلیت قدرت مانور صنعت شیلات و فراهم آوری محصول آبزی پروری را بسیار زیاد مطرح کرد و گفت: آبزی‌پروری قابلیت تولید در زمینه‌های زمین‌های شالیزاری، زراعی، زمین‌های لم‌یزرع، دمای گرم و سرد، آب‌های شور تا شیرین و سخت را دارد و به لحاظ ارگانیک و غنی‌سازی خاک و آب در آن اتفاق می‌افتد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مازندران در طی دو سال اخیر به ضریب رشد ۶.۵ درصدی رسیده است که از ضریب رشد ۵.۸ کشور بالاتر بوده است.

وی در ادامه تصریح کرد: سیاست‌های توسعه دریا محور بر مفهوم فقط فعالیت دردریا نیست، مفهوم نگرش کلی به سمت فعالیت دریا محور است که شیلات و آبزی پروری در این سیاست نقش آفرینی زیادی دارند.

حسینی خوداتکایی در صنعت شیلات را عدم وابستگی غذایی به بیرون از کشور اعلام کرد و گفت: اجرای طرح بیوتکنولوژی و تکثیر و رهاسازی ماهی آزاد این گونه ارزشمند در استان یک انقلاب و اتفاق خوشایند است.

وی با بیان اینکه مازندران ۱۷ درصد آبزی‌پروری کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: کشور ۳ درصد از کل صید دریای خزر را انجام می‌دهد، ضریب رشد جهان در آبزی پروری به ۲۲۳ میلیون تن رسید یعنی ۴ درصد؛ اما رشد آبزی‌پروری ایران ۵.۸ می‌باشد که ۱.۸ از میانگین کشوری در جهان سرعت بیشتری داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به فرهنگ آبزی مصرفی تاکید کرد و افزود: مازندران که در حوزه تولید تخصص دارد باید در حوزه فرهنگ سازی مصرفی و ارزان سازی تلاش بیشتر و نقش آفرینی کند تا بتوانیم گرم پروتئینی مصرفی را از ۹ به ۱۲ گرم پروتئین حیوانی برسانیم.

حسینی با بیان اینکه باید سهم آبزی پروری در کنار پروتئین‌های قرمز و طیور در سفره مصرفی را بالا ببریم، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف از ۱۴ کیلوگرم باید به میانگین کشور به ۱۷ کیلوگرم برسانیم.

وی بر برگزاری جشنواره‌ها و فستیوال‌های خانواده محور برای فرهنگسازی مصرفی آبزیان تاکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *