دسته‌ها
آرشیو خبری مازندران

افتتاحیه نمایشگاه تخصصی قطعه سازان خودرو کشور در قائم شهر

مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی قطعه سازان خودرو کشور در نمایشگاه بین المللی قائمشهر با حضور مسولان کشوری و استانی برگزار شد. بازدید از این نمایشگاه تا روز ۵ بهمن ۱۴۰۳ ادامه دارد.

عکاس(مصطفی شانچی)منبع:خبرگزاری ایسنا

هفتمین نمایشگاه تخصصی قطعات، لوازم خودرو و صنایع وابسته مازندران با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران، فرمانداران قائمشهر و سوادکوه شمالی، نماینده حوزه انتخابیه قائمشهر، رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور، مدیرعامل ساپکو و جمعی از صنعتگران این حوزه گشایش یافت و توانمندی‌های صنعت قطعه‌سازی خودرو مازندران و کشور به نمایش گذاشته شد.

در این نمایشگاه که از امروز -سه‌شنبه- برپا شد و تا پنجم بهمن پذیرای علاقه‌مندان به صنعت خودرو است، ۵۰ شرکت قطعه‌ساز شامل ۳۰ واحد تولیدی از مازندران و ۲۰ واحد از استان‌های اصفهان، البرز، تهران و سمنان بخشی از توانمندی‌ها تازه‌ترین دستاوردهای خود را ارائه کردند.

توانمندی مازندران در صنایع خودرویی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران در حاشیه افتتاحیه این نمایشگاه گفت: برپایی این نمایشگاه نشان دهنده توانمند صنایع وابسته به خودرو در مازندران است که امیدواریم تمام این ظرفیت را برای پیشبرد اهداف توسعه استان به کار بگیریم.

رضا گنجی افزود: مازندران اگرچه سهم زیادی از تامین قطعات خودروسازان کشور ندارد، اما کیفیت قطعات تولید شده در این استان بالا و قابل توجه است که این ظرفیت را می‌توان با کمک بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی گسترش داد.

وی اظهار کرد: در بازدید از غرفه‌ها اعلام کردم که مدیریت استان همه تلاش خودش را برای پیشرفت و توسعه صنعت استان به ویژه صنعت خودرو که برای مردم و تولیدکنندگان جذاب است به کار بگیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران درباره وجود برخی چالش‌های مالی بین قطعه‌سازان استان و خودروسازان خاطرنشان کرد: امروز در جلسه‌ای که با مدیرعامل ساپکو داشتیم رایزنی شد تا حمایت از مجموعه تولیدکنندگان قطعات خودرو در مازندران چه در زمینه پرداخت مطالبات و چه مسائل لجستیکی و انتقال قطعات تولید شده افزایش یابد.

حمایت از تولید به جای تمرکز بر واردات خودرو

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در مراسم گشایش این نمایشگاه گفت: حضور این تعداد قطعه‌ساز در یک نمایشگاه استانی اتفاق خوشحال‌کننده‌ای است و توانمندی‌های داخلی ما در حوزه خودروسازی را نشان می‌دهد.

محمدرضا نجفی‌منش افزود: با این میزان توانمندی در زنجیره تولید خودرو و تلاشی که صنعتگران داخلی ما دارند قابل پذیرش نیست که برخی نمایندگان مجلس تمام تلاش‌شان پیگیری برای کمک به واردات خودرو باشد و از خود نمی‌پرسند که چرا خودروساز داخلی رشد نمی‌کند.

وی افزود: آنچه‌ در این نمایشگاه ارائه شد بخشی از توان مازندران و سایر استان‌ها در تولید قطعات خودرو است ما در ۱۷ استان انجمن قطعه‌سازان داریم که همگی برای اعتلای صنعت خودروی کشور تلاش می‌کنند و باید به بهترین شکل حمایت شوند.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با بیان این‌که راه رشد اقتصادی از تولید می‌گذرد، تصریح کرد: تردیدی نیست که زنجیره تولید ما در صنعت خودرو نواقصی دارد که ما تعهد داریم این کاستی‌ها را برطرف کنیم. باید از فرصت‌های موجود استفاده کنیم و از همین ظرفیت‌های ارزشمند موجود در استان‌ها که بسیاری از آن‌ها در دانش و فناوری جایگاه مطلوبی دارند بهره ببریم.

لزوم دوری سیاست از صنعت

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی هم با بیان این‌که چالش‌های امروز حوزه خودرو ریشه در برخی مسائل و تصمیم‌گیری‌های گذشته دارد، گفت: تلاش می‌کنیم که برای بهبود وضعیت در خانه ملت بر پایه آن‌چه که نیاز است به بهترین شکل قوانینی را تدوین و وضع کنیم.

عمران عباسی یکی از مهم‌ترین عوامل بروز چالش در بخش صنعت را تصمیم‌های غیرکارشناسی و ورود سیاسیون به این حوزه عنوان کرد و افزود: مداخله سیاست در امر صنعت و پرداخت بدهی‌های سیاسی توسط صنعتکاران اشتباه است. معتقدم که صنعت یک امر تخصصی است و سیاسیون نباید به جزئیات کار صنعتکاران ورود کنند.

وی با بیان این‌که دست سیاست باید از صنعت دور شود، خاطرنشان کرد: سیاستمداران باید در جای خودشان و در سطح کلان مسائل را با در نظر گرفتن دیدگاه‌های کارشناسی متخصصان مدیریت کنند. اگر همین موضوع را جدی بگیریم در یک دهه چالش‌های ما حل می‌شود.

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی با اشاره به فعالیت برخی واحدهای قطعه‌ساز خودرو در مازندران تصریح کرد: فعالیت قطعه‌سازان خودرو در مازندران از نظر کمیت نگران‌کننده و از نظر کیفیت خوشحال‌کننده است.

عباسی ادامه داد: این نکته که تولیدات قطعه‌سازان این استان به اذعان خودروسازان کشور از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند جای خوشحالی دارد. اما این‌که فقط سه درصد از زنجیره تولید قطعات خودرو در کشور متعلق به مازندران است قابل پذیرش نیست و امیدواریم که با حمایت‌ از تولیدکنندگان، این رقم در یک بازه سه ساله دست‌کم به پنج درصد برسد.

طلب ۱۱۰۰ میلیارد تومانی قطعه‌سازان مازندران از خودروسازان

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در مراسم گشایش این نمایشگاه اظهار کرد: صنعتگران به ویژه در حوزه قطعه‌سازی خودرو ‌که در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و تحریمی تلاش کرده‌اند تا چرخ اقتصاد از حرکت نایستد، همواره با چالش‌های مختلف ناشی از تصمیم‌گیری‌های نادرست نیز دست به گریبان هستند.

مجتبی رضوی اظهار کرد: ما امروز درگیر مسائلی هستیم که در شکل‌گیری‌شان نقشی نداشتیم و به دلیل برخی برنامه‌ریزی‌های اشتباه بر ما تحمیل شده‌اند.

وی افزود: علاوه بر ناترازی انرژی که این روزها زیاد از آن صحبت می‌شود، در کشور با ناترازی در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها هم مواجه هستیم. اما صنعتگران ما با همه این چالش‌ها تلاش کرده‌اند تا پای کار بمانند. بر همین اساس معتقدم که صنعتگران ما نماد عالی میهن‌پرستی هستند.

این مسئول خاطرنشان کرد: امروز در همین مازندران که می‌گویند صنعت پیشرفته‌ای ندارد، طلب قطعه‌سازان خودرو در مازندران از خودروسازان کشور به حدود ۱.۱ همت (یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان) رسیده است. این‌ نشان می‌دهد مشکلات این بخش از صنعت بیشتر از سایر حوزه‌هاست.

رضوی تصریح کرد: امیدواریم با نهادینه شدن عقلانیت و تصحیح وضعیت فعلی هم روابط ما با خودروسازان به گونه‌ای شود که به رابطه قطعه‌ساز و خودروساز نگاه یک‌طرفه نداشته باشند و هم درهای دنیا به روی ما باز شود تا تولیدات باکیفیت‌مان را به کشورهای مختلف صادر کنیم.

قطعه‌سازان؛ پیشران صنعت خودروسازی

رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو مازندران نیز در مراسم گشایش این نمایشگاه، ضمن برشمردن برخی چالش‌های تولیدکنندگان قطعات خودرو و سایر واحدهای صنعتی در این استان، اظهار کرد: هدف از برگزاری این قبیل نمایشگاه‌ها در استان ارائه توانمندی‌های قطعه‌سازان به ویژه فعالان این صنعت در مازندران و تاثیرشان بر صنعت خودروسازی است.

محمدعلی ذکریایی افزود: نقش قطعه‌سازان در صنعت خودروسازی کشور به عنوان پیشران این صنعت بسیار مهم است. اما به اندازه اهمیتی که دارد به رفع چالش‌های پیش روی فعالیت این واحدها توجه نمی‌شود.

وی با بیان این‌که ناترازی انرژی و خاموشی برق و قطعی گاز آسیب بزرگی به واحدهای صنعتی وارد می‌ند، خاطرنشان کرد: ما برای اعتلای صنعت و اشتغال و اقتصاد کشور همه این چالش‌ها را پذیرفته‌ایم و با تمام توان در سخت‌ترین شرایط نیز دست از تولید نکشیده‌ایم. امیدواریم مدیران نیز در تصمیم‌گیری‌ها بیشتر به رفع چالش‌های پیش روی صنعتگران و تولیدکنندگان به ویژه در حوزه قطعه‌سازی خودرو توجه کنند./ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *