دسته‌ها
آرشیو خبری فرهنگی مازندران

اختتامیه رویداد مسئله محور محلات و نشست قرارگاه مسجد در مازندران

اولین نشست اعضای قرارگاه استانی مسجد در دیار علویان و اختتامیه دومین رویداد مسئله محور محلات مهدوی و پایگاه های مقاومت بسیج اسوه استان مازندران با حضور آیت الله لائینی “نماینده ولی فقیه در مازندران” ، سردار مسلمی “فرمانده سپاه کربلا” ، سردار مفخمی “فرمانده نیروی انتظامی استان”، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی مازندران، جمعی از ائمه جمعه، فرمانداران، فرماندهان سپاه های شهرستانی و فرماندهان و ارکان پایگاه های اسوه بسیج سراسر استان در مصلای نماز جمعه شهرستان ساری برگزار شد.

عکاس(دریافتی) منبع: خزرنما

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در اولین نشست اعضای قرارگاه استانی مسجد در دیار علویان و اختتامیه دومین رویداد مسئله محور محلات مهدوی و پایگاه‌های اسوه استان مازندران که در مصلی امام خمینی (ره) ساری برگزار شد، اظهار کرد: بنده چهاردهم آبان ماه ۱۴۰۳، پنج سال اول خدمت و سربازی خودم را در جایگاه نمایندگی ولی فقیه در استان تمام کردم و چند روز بعد از آن بنده ارشدهای دفتر را جمع و نکاتی اعلام کردم.

وی افزود: عمدتا ۸۰ درصد وقت ما صرف مراجعات و رسیدگی به امور روزانه و ۲۰درصد زمان صرف امور راهبردی شد بر همین اساس تصمیم گرفتیم بعد از پنج سال اول ۵۰ درصد وقت خودمان را روی امور راهبردی داشته باشیم، در این مسیر ائمه جمعه بازوان مرکزی و مساجد، پایگاه‌ها و همه و همه باید کمک کنند.

آیت الله محمدی لائینی با اشاره به یادداشت چند مسئله اول استان، گفت: اول مسئله فرهنگی و در این حوزه هم اول مسجد اولویت دارد چرا که مسجد محور کار فرهنگی می‌تواند باشد، بنابراین مسجد برای ما اولویت اول را دارد.

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: از نظر تئوری اگر ولایت فقیه را از انقلاب بگیرند و از نظر نیروهای انسانی روحانیت و حوزه‌های علمیه از انقلاب گرفته و به هر شکلی جدا کنند خوب نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مازندرانی که در میان همه استان‌های کشور بیشترین طلاب و فضلا را دارد، این استان از ۴هزار و ۶۰۰ مسجد، هزار و ۷۰۰ مسجد نماز و امام جماعت دارد که صبحش خیلی کم و مغرب و عشا زیر ۵۰درصد اقامه می‌شود، یعنی راکد بودن ظرفیت، انسان تاسف می‌خورد از وجود این همه ظرفیت اما ناموفق بودن در استفاده از آن‌ها.

این مسئول با ذکر این سوال که مشکل مساجد را چه کسی باید حل کند؟ عنوان کرد: بگوئیم سازمان تبلیغات و اوقاف شما مثلا ۵۰۰ خانه عالم درست کنید، که درست نمی‌شود، ما از ظرفیت محله مهدوی برای رفع مشکلات استفاده می‌کنیم اما مسجد همین محله راکد است، در همین غرفه‌ها دیدیم که چقدر ظرفیت‌ها راکد است.

وی اضافه کرد: با محوریت امامت محله، شورا، دهیار، فرمانده پایگاه مقاومت باید محله را درست کنید، حال اگر مسجد و امام نداشته باشید چطور می‌توانید؟ ما برای احیای مساجد و خارج کردن آن‌ها از رکود باید به خود مردم برگردیم که هزار و ۴۰۰ سال مذهب شیعه را خودیاری کردند.

آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه زنده کردن وجوهات و خمس خیلی مهم است، تصریح کرد: در مرحله اول از ظرفیت محله مهدوی بهره بگیریم، بهترین خزینه خدا خود مردم هستند.

نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه امامان جماعت فقط امام همین افرادی که پشتشان نماز می‌خوانند نیستند، اظهار کرد: ما مراسم اعتکاف را پیش رو داریم و ان‌شاالله یکی از کاربردی‌ترین و موثرترین عبادت‌ها همین اعتکاف است که امسال باید با رونق‌تر باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: خدای بزرگ در رابطه با مسجد هم از کلمه عمران و هم کلمه خراب استفاده کرده، گفت: هر کسی که در راستای تخریب مسجد قدم برمی‌دارد ظالم‌ترین انسان است، مفسران هم در رابطه با تخریب و عمران گفتند خراب کردن مسجد فقط به خرابی ساختمان آن نیست مسجدی که در آن خبری از نماز و عبادت نباشد هم آباد نیست بنابراین ما مسئول مسجد هستیم.

امام جمعه ساری از تصمیماتی درباره احیای حدود ۱۰۰ مسجد برای سال آینده خبر داد و تاکید کرد: در این راستا برگزاری نشستی با نمایندگان طلاب مازندران در قم و مشهد، نشست با دستگاه‌های مرتبط برای بالابردن ظرفیت روحانی مستقر در مسجد، ارتباط با تشکیلات محله مهدوی به‌منظور احیای مسجد و رفع مشکلات محل، تکمیل ثبت مساجد در سامانه جامع مساجد یعنی ثبت دو سوم باقیمانده، تعیین حق الزحمه دبیران، آموزش ضمن خدمت‌ اعضای مستقر در مسجد اعم از امام جماعت، هیات امنا و خادم، شناسایی حداقل ۵۰ مسجد را در روستاهایی با اولویت کمیت و کیفیت باهدف احیا نیز در دستور کار است.

این مسئول در پایان اذعان داشت: اگر می‌خواهیم مسجد و صاحب مسجد از ما راضی باشد باید برای مسجد کار کنیم، مسجدها را ببندند همه چیز راکد می‌شود، به خدا و مساجد بیشتر توجه کنیم، خوب نیست آدم وقت نیاز به سراغ مسجد برود و وقتی نیاز ندارد مساجد را خالی بگذارد.

سردار مسلمی در این آئین ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن گفت: آموزش و مسئله محوری در این رویداد بسیار حائز اهمیت است، فرایند و ترتیبات شکل‌گیری این نمایشگاه‌ها در قرارگاه‌های موضوعی محلات با این رویکرد است که دانشی بر دانش ما افزوده شود.

وی از احصاء نظام مسائل در قرارگاه‌های محلات مهدوی خبر داد و اظهار کرد: چیزی بالغ بر دو هزار و هفتصد مسئله در این قرارگاه‌ها شناسایی و اولویت‌بندی شدند.

فرمانده سپاه کربلا تصریح کرد: یکی از شعارهایی که در حوزه حکمرانی مطرح است، مردم‌پایه بودن آن است، این مردم پایه بودن هم مبتنی بر مسئله محور بودن است یعنی مردم خودشان در محله خودشان امنیت برقرار کنند، مردم در محلات خودشان مسائل عمرانی را حل کنند و به برکت وجود مردم از دو هزار و هفتصد مسئله که توسط خود مردم اولویت‌بندی و به آن پرداخته شده، هزار و پانصد و هفتاد و یک مسئله حل شد که این کار بسیار بزرگی است.

وی با بیان اینکه مسجد باید محل رجوع مردم برای حل مشکلات با رهبری امام جماعت باشد، افزود: رجوع مردم به مسجد برای حل آن، هدف همه تلاش‌های ماست و ما به دنبال آرم و پرچم و تشکیلات نیستیم، یعنی در ذیل قرارگاه محله مهدوی که به دنبال اهتزاز پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی است همه باید فعالیت کنیم برای خدمتگزاری به مردم.

فرمانده سپاه کربلا بزرگترین راه مقابله با استکبار را خدمت به مردم دانست و اظهار کرد: بزرگترین راه مقابله با استکبار این است که همه مسئولین تلاش کنند تا گرفتاری‌های مردم را حل کنند و نگذارند مردم دچار مشکلات شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *