در دهه اول محرم مناطق مختلف شهر کیاسر به طور وسیع اقدام به اطعامدهی میکنند، حدود هزار کیلو برنج در هر روز، البته این عدد در روزهای منتهی به عاشورا قدری افزایش مییابد.محلیها به این مراسم «پلاخوار» میگویند، دیگهای این 10 روز اول محرم مشترک است.
عکاس( اکبر قاسم پور) منبع: پایگاه خبری هارشین
(کِلِه) یا همان اجاقهای دستساز آماده است و هیزمها یکییکی شعلهور میشوند. برنجهای آبکش شده دستبهدست به دیگها خانمها آن را داخل دیگ میریزد. قبل از برنج، گوشتها را با آبکش تهِ دیگ قرار میدهند تا «پِلا بِن» خوب پخته شود و برنج طعم گوشت بگیرد.طعم «محرم پلا» بینظیر است، غذای نذری با روغن حیوانی و پخته شده روی آتش، با چاشنی عشق به سالار شهیدان، همه اینها مراقبت میخواهد، تا خود صبح باید دور آتش بگردند تا مبادا نظم آن به هم بخورد.نوای بسمالله بسمالله “خَوِرکَر” که به گوشتان خورد یعنی بفرمایید دعوتید، اینها برای نظم در پذیرایی لازم است.بر اساس سنت قدیمی با آفتابه لگنی مسی که دور میدهند دستان را تا حدودی خیس میکنید اما این قطعا کافی نیست.این رسم در 10 محله شهر در این 10روز پذیرایی برقرار است و ریشه در اعتقادات مردم کیاسر دارد، و این رسم دیرینه قدمت ۵۰۰ ساله دارد.