




















درهای قدیمی قسمتی از تاریخ مردمان ایران طی قرن ها هستند اگرچه بسیاری از این درها از بین رفته اند ویا به مرور زمان کنار گذاشته خواهند شد اما درهای قدیمی در واقع نماد اصالت یک بنای ایرانی بوده است.
عکاس(مصطفی شانچی)منبع:خبرگزاری ایسنا
در واقع این ورودیها یا همان«در» فتح البابی بود برای برقراری ارتباطات میان فردی بین اهالی و ساکنان یک محله، شهر یا روستا. تزئینات و جنس در، با بافت محیط، دیوارها و باروهای اطرافش همخوانی داشت که از ارتباط گرم و دوستانه بین مردم حکایت میکرد.
اکثر معماری درها در زمان قاجار از چوب و آهن بوده است و از زمان پهلوی اول شکل آنها به دربهای تمام فلزی با نقشهایی بروی آن رواج گرفت و سپس معماری ایرانی درهای خانه ها به آهستگی جای خود را به دربهای بزرگ و معماری غربی داده است.
این گزارش از کوچه پس کوچه های محله های قدیمی ساری تهیه شده است.
9 دیدگاه دربارهٔ «درهای قدیمی شهر ساری؛اصالت فراموش شده یک شهر»
عالیه
بافت تاریخی ساری زمین های خالی رها شده و ساختمان های مخروبه رها شده زیاد هست که صاحب نداره خواهشا پیگیری کنید
ممنون
با دیدن این عکسا حسرت آرامش حیاط خونه های قدیمی بدل میشینه ،خونه هایی که تا اونجایی که دیدم تو تمام شهرهای مازندران هستن و متاسفانه بصورت مخروبه اس ،ای کاش کاری کنن
افسوس وصدافسوس که اصالت های بومی به فراموشی سپرده شد
خیلی خیلی ممنون از این مطلب. عالی و خواندنی و جالب و زیبا و قشنگ بود براووووو براووووو براووووو
مرسییییی
روایت از خانه هایی که به دست فراموشی سپرده شده اند و صاحبان و بانیان آن ها و اینکه چه کسانی در این خانه ها و باب ورودی و خروجی رفت وآمد داشته اند هیچ شواهد و مستندات در دسترس نیست شاید بهتر میبود آثاری در قالب یک کتاب به زیبایی این اثر جلوه می بخشید.
بسیار زیبااااا انگار همشون برام آشنان چقدر حس خوبی میدن کاش از بین نرن 💜
واقعا عکاس های زیبایی بود که پشت اون درها چه خاطره های زیبایی بود ودیگر نیست
کاشکی این خونه ها بازسازی بشن مورد بازدید علاقمند قرار بگیرند