جمعهبازار امیرکلا یکی از بازارهای سنتی و تاریخی مازندران است که بازدید از آن هم فال است و هم تماشا؛ بازاری که هم برای شهروندان مازندرانی اشتغالزایی خوبی دارد و هم با وجود محصولات متنوع مشتریپسند است و مجموعهای جذاب برای جلب گردشگران سختپسند.
عکاس( امیرعلی خواجه وندی) منبع: پایگاه خبری هارشین
یکی از فضاهایی که بزرگترین اجتماعات هفتگی در آن شکل میگیرد، بازارهای هفتگی محلی است که با نزدیک شدن به ایام نوروز این بازارها شکل و شمایل خاصی به خود میگیرند و جایگاه ویژهای در معاملات اقتصادی و جذب گردشگر برای منطقه دارند.
یکی از ویژگیهای مهم این نوع بازارها در کنار معامله کالاهای مورد نیاز، نمایش و ارائه سنت و فرهنگ حاکم بر آن شهر و منطقه است. نوع پوشش فروشندگان و حتی خریداران، یا نوع کالاهایی که عرضه میشود، همچنین گویش و زبانی که استفاده میشود، همه بیانگر فرهنگ و آداب و رسوم قالب در آن منطقه است که برای هر تازه وارد و گردشگری جذاب و قابل توجه است.
جمعهبازار پرشور و هیاهوی امیرکلا
یکی از این بازارهای تاریخی و سنتی که در شمال ایران معروف و مشهور است، جمعهبازار امیرکلای بابل است.
امیرکلا یکی از شهرهای مواصلاتی بین بابل و بابلسر است که برای رسیدن به شهرهای ساحلی مازندران باید از این شهر میانی عبور کرد. بیشتر از 50 هزار نفر جمعیت و هشت کیلومتر وسعت دارد.
جمعهبازار در محله دیوکلای امیرکلا برگزار میشود و در این بازار همه نوع محصولاتی از جمله محصولات کشاورزی تولیدی منطقه، همچنین انواع پوشاک و ترهبار و شیرینیهای محلی و ماهی و پرندگان اهلی و وحشی عرضه میشود و خریداران بضاعت روزانه خود را از این بازار خریداری میکنند.
به جرات میتوان گفت، در این بازار هر کالا و محصولی که بخواهید یافت میشود و هر صبح جمعه این بازار پذیرای بیش از 7 هزار نفر از شهر بابل و شهرهای مازندران و حتی استانهای همجوار است. جالب اینجاست که بسیاری از فروشندگان این بازار از استان گلستان و برخی حتی از ترکیه و قزاقستان برای امرار معاش حضور دارند و کالاهای خود را عرضه میکنند.
ناگفته نماند که شهر امیرکلا در جاروبافی ید طولائی دارد و یکی از محصولاتی که در این بازار عرضه میشود و طرفداران و مشتریان زیادی دارد، جاروست . این محصول ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم قدیمی این خطه دارد که از نیاکان به ارث رسیده است.