






































































جشن امضای مجموعه کتاب «دستگاههای موسیقی ایران» با حضور استاد “حسین علیزاده” و اجرای ارکستر فیلارمونیک مازندران به رهبری “محسن بافنده” به همت آکادمی موسیقی “سونات” و انتشارات “کارمان” در تالار مرکزی ساری برگزار شد.
عکاس(محسن هدایتی بنیادآباد ) منبع: خزرنما
جشن امضای مجموعه کتاب و آلبوم «دستگاههای موسیقی ایران» اثر حسین علیزاده در ساری برگزار شد و صدها تن از علاقهمندان به موسیقی ایرانی در این مراسم حضور یافتند.
به گزارش فارس، تور رونمایی و جشن امضای مجموعه کتاب و آلبوم «دستگاههای موسیقی ایران» با آهنگسازی و تالیف استاد حسین علیزاده به مازندران رسید و این مجموعه موسیقایی با اجرای آلبوم «نینوا» توسط ارکستر فیلارمونیک مازندران در حضور تعداد زیادی از هنرمندان و هنردوستان در تالار فرهنگ و هنر ساری عرضه و رونمایی و جشن امضای اثر برگزار شد.
اجرای آلبوم «نینوا» توسط ارکستر فیلارمونیک مازندران به رهبری محسن بافنده نیز بخشی از مراسم رونمایی این اثر در ساری بود و در پایان مراسم نیز با حضور جمع زیادی از مردم جشن امضای این اثر برگزار شد. مجموعه «دستگاههای موسیقی ایران» به آهنگسازی و تالیف حسین علیزاده شامل ۱۳ دستگاه و آواز موسیقی ایرانی است که در قالب ۱۷ لوح فشرده و ۱۳ کتاب نُت تالیف و آهنگسازی و اجرا شده است.
در این مجموعه کتاب و لوح فشرده که توسط انتشارات کارمان منتشر شده، 302 قطعه موسیقی ایرانی با مدت مجموع 12 ساعت و 57 دقیقه و 45 ثانیه اجرا شده که 43 نوازنده و خواننده در تهیه و تولید آن همراهی داشتند. قطعات اجرا شده در این مجموعه که نتنگاری آنها نیز در ۱۳ جلد کتاب عرضه شده است در ۱۳ دستگاه شور، آواز بیاتکرد، آواز ابوعطا، آواز بیاتترک، آواز افشاری، آواز دشتی، سهگاه، چهارگاه، همایون، آواز بیات اصفهان، ماهور، نوا و راستپنجگاه آهنگسازی و اجرا شدهاند.
این اثر که حسین علیزاده تولید آن را از اواخر سال ۱۳۹۹ آغاز کرد، نخستین بار شهریور ۱۴۰۳ در تهران رونمایی شد و پس از برگزاری یک رونمایی در شیراز و یک جشن امضا در تهران، تور جشن امضا و رونمایی آن به ساری رسید.
مجموعه کتاب و آلبوم «دستگاههای موسیقی ایران» روایت خود استاد علیزاده از ردیفهای موسیقی ایرانی است و اشعار استفاده شده برای گوشهها، آوازها و تصنیفهای آن را سیروس جمالی سروده است.
مهدی امامی، وحید تاج، اشکان کمانگیری، امیر اثنیعشری، مجتبی عسگری، پوریا اخواص و پارسا حسندخت خوانندگان قطعات این اثر هستند و علی بوستان نیز مدیر تولید این اثر موسیقایی است.
علیزاده در مقدمه این مجموعه موسیقایی نوشته است: در این مجموعه تلاش بر این است که نه تنها اهل فن، بلکه مردم علاقهمند نیز همه با این نغمهها و آهنگها مانوس باشند و آنها را به عنوان میراث تاریخی و فرهنگی در ذهن خود محفوظ بدارند.
مجموعه “دستگاههای موسیقی ایران” که توسط انتشارات کارمان منتشر شده، شامل سیزده کتاب جداگانه است که هر کدام به یک دستگاه یا آواز خاص موسیقی ایرانی پرداختهاند.
این مجموعه شامل کتابهای زیر است:
1. دستگاه شور
2. آواز بیاتکرد
3. آواز ابوعطا
4. آواز بیاتترک
5. آواز افشاری
6. آواز دشتی
7. دستگاه سهگاه
8. دستگاه چهارگاه
9. دستگاه همایون
10. آواز بیاتاصفهان
11. دستگاه ماهور
12. دستگاه نوا
13. دستگاه راستپنجگاه
این کتابها بهطور کامل شامل ۳۰۲ قطعه موسیقی و اشعار سیروس جمالی برای هر کدام از دستگاهها و آوازها هستند. هدف از انتشار این مجموعه، ارائه یک اثر جامع و معتبر از موسیقی دستگاهی ایران است که علاوه بر نوازندگان و علاقهمندان موسیقی کلاسیک، به شنوندگان گستردهتری از هنر و فرهنگ ایرانی نیز امکان دسترسی و آشنایی با این میراث فرهنگی را میدهد.
یک پاسخ به «جشن امضای کتاب موسیقی با حضور “استاد حسین علیزاده” در ساری»
قطعا استاد علیزاده از گنجینه های موسیقی این سرزمین هستند موسیقی ناب واصیل.اما هرچند که استاد توضیحاتی در خصوص اینکه از خواننده زن استفاده نشده داده اند اما به نظرم قانع کننده نیست.استاد وقتی یکی از اهداف این کار را ماندگاری دستگاهها ونغمه ها دراذهان مردم معرفی می کنند نبود صدای زن که به قول استاد شجریان بدون آن نیمی از موسیقی وجود ندارد نقص این کار است بعلاوه موسیقی اصیل با صدای مرد زیاد شنیده شده است صدای زن می توانست کار رازییاتر کند واستاد میتوانستند راهی برای مانع موجود نیز بیابند