دسته‌ها
آرشیو ساری گردشگری مازندران

برداشت گل نرگس در روستاهای ساری

گل نرگس یکی از زیباترین گل‌های پیازی است که با فرا رسیدن فصل سرما و زمستان گل دهی آن آغاز می‌شود؛ به طور طبیعی گل نرگس در مناطق مدیترانه‌ای، اروپا و آسیا می‌روید و به دلیل مقاومت در برابر سرما و زیبایی منحصر به فرد، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و کشاورزی جهان دارد.

عکاس(مصطفی شانچی) منبع: خبرگزاری ایسنا

۶۰ گونه گل نرگس با ۶ رنگ در جهان کشت می‌شود که در کشور ایران چهار گونه آن را می‌توان در دشت‌ها و کوهپایه‌های زاگرس واستان‌های ایلام، لرستان، خوزستان فارس، کهکیلویه و مازندران مشاهده کرد.

مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد و گل نرگسی که در مازندران کشت می‌شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر انواع آن دارد.

گل نرگس نباتی است دائمی با پیازهای کشیده گلابی شکل که پیازها دارای ورقه های فلسی و مطبق، دارای مواد سمی از نوع آلکالوئیدها هستند.

عطر نرگس شاداب کننده است و برای مخاط و سینوس‌ها مفید  بوده و از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند.

بطور معمول این گیاه خوش عطر بو در اواخر تیر ماه کشت میشود و در اوایل زمستان برداشت آن آغاز میشود.

امسال به علت تغییرات آب هوایی این محصول دیرتر اما با کمیت بیشتری تولید شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *