هفتمین جشنواره گل نرگس در اوج برداشت این گل خوش رنگ و بو در روستای کردکلای بخش گیلخواران شهرستان جویبار آغاز به کار کرد.
عکاس(معصومه مریخ) منبع: خزرنما
مصطفی صابریان بخشدار گیلخواران در مراسم آغاز به کار هفتمین جشنواره گل نرگس ضمن خیر مقدم و تقدیر از همه دستاندرکاران این جشنواره با بیان اینکه شهرستان جویبار در حوزههای مختلف کشاورزی اعم از برنج، مرکبات، توت فرنگی، حصولات گلخانهای و گل نرگس و همچنین در حوزههای شیلات و پرورش ماهیان خاویاری و پرورش ماهی در قفس در دریا و پرورش ماهیان گرمابی جزو افتخارات و مباهات و آبروی استان مازندران است، گفت: به همین دلیل باید نگاه ویژهای به این شهرستان دیده شود.
به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه شهرستان جویبار تامین کننده اصلی گوشت سفید در استان نیز به شمار میرود، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای بالقوه و بالفعل این شهرستان در حوزههای صنعتی، کشاورزی و شیلاتی انتظار میرود مسؤولان محترم نگاه ویژهای نسبت به این شهرستان داشته باشند.
در ادامه مراسم فرماندار جویبار با بیان اینکه هفتمین جشنواره گل نرگس با همه سختیها و دشواریها و کمبود امکانات با همت مسؤولان شهرستان و اهالی روستای کردکلا برگزار شده است، گفت: شهرستان جویبار با ظرفیتهایی که در حوزههای مختلف گلخانه، آبزی پروری، مرغداری، پرورش دام و طیور و بخشهای مختلف کشاورزی مسیر تبدیل شدن به شهرستان ملی را طی میکند.
کمال رستمعلی افزود: اگر جویبار مانند شهرستانهای دیگر دیده شود، قطعاً اجحاف در حق شهرستان است، چرا که توان کشاورزی جویبار منحصر به فرد و ممتاز بوده و انتظار داریم نگاه ممتازی به آن داشته باشند. وی با تاکید بر اینکه این جشنواره باید به عنوان یک جشنواره ملی ثبت شود، اظهار کرد: همچنان که امروزه این جشنواره به شهرت ملی رسیده است، باید تبدیل به برند شده و امتیاز ملی برای شهرستان جویبار درنظر گرفته شود.
فرماندار جویبار اظهار امیدواری کرد: با ثبت برند ملی جشنواره گل نرگس جویبار گامی بزرگ برای توسعه جویبار اتفاق میافتد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه روستای کردکلای جویبار منطقه تاریخی و با اصالت شهرستان جویبار در سدههای اولیه تاریخ صدر اسلام دارای سابقه تشیع و دینداری بوده است، اظهار کرد: اقداماتی که در این روستا انجام شده است منشأ اثر و گسترش در سطح استان مازندران بوده است.
بابک مومنی سطح زیر کشت گل نرگس در مازندران را بیش از ۱۰۳ هکتار ذکر کرد و افزود: ارزش اقتصادی این تولیدات بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان است. وی با بیان اینکه ۱۷۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۱۷۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این حوزه فعالیت دارند، گفت، برگزاری این جشنواره در دل خاستگاه تولید، نشان دهنده درایت مسؤولان جویباری بوده و ما میتوانیم در کنار یکدیگر ابتکار گردشگری کشاورزی را در این منطقه به وجود آوریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: وجود تکیه معظم کردکلا در این روستا می تواند فرصت جذب گردشگر را نیز مهیا کند.وی با اشاره به استقرار صنایع پایین دستی در زمینههای بستهبندی و توزیع و همچنین صنایع تبدیلی و فرآوری گل نرگس به اسانس و عطر آن که گلایه تولید کنندگان این محصول است، تصریح کرد: باید برای جذب سرمایهگذار در این حوزه اقدام جدی صورت گیرد.
مومنی بیان کرد: تشکیل اتحادیه و تعاونی فعالان این حوزه در سطح استان مازندران با مرکزیت شهرستان جویبار صورت گیرد.وی افزود: با تشکیل تعاونی متشکل از تولید کنندگان این محصول ارزشمند، پیگیریها به شکل جدیتر و درستتری اتفاق میافتد.
وی خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که شهرستان جویبار قلب کشاورزی مازندران یوده و در حوزههای اقتصادی دریا محور، تولید محصولات دامی و گیاهی از کشت محصولات استراتژیک و راهبردی گرفته تا محصولات با ارزش اقتصادی بالا، حرفی برای گفتن دارد.
مومنی با اشاره به اینکه طرح اصلاح زیرساخت اراضی شالیزاری شمال کشور برای دومین سال متوالی در استان مازندران انجام میشود، گفت: اولین پایلوت این طرح سال گذشته در نوایی محله فریدونکنار انجام شد و امسال نیز دومین پایلوت این طرح در منطقه شورکای شهرستان جویبار اتفاق میافتد.
امام جمعه شهرستان جویبار نیز با اشاره به اینکه همه زندگی ما با دین عجین شده است، گفت: مردم روستای کردکلا با وجود تکیه تاریخی در آن با دین عجین شدهاند. حجت الاسلام سیدمصطفی محمدی اظهار کرد: جهاد کشاورزی متولی امور کشاورزان میباشد و انتظار میرود مراحل ثبت ملی این جشنواره را پیگیری کنند.
وی با اشاره به ماندگار نبودن گل نرگس وجود صنایع تبدیلی و تولید اسانس و عطر این گل را لازمه این کار دانست.امام جمعه جویبار خاطرنشان کرد: انتظار داریم با برنامهریزی درست، کارخانجات و شرکتهای تبدیلی به این منطقه آورده شوند.محمدی تاکید کرد: گل نرگس با اهل بیت (ع) گره خورده و به نام مادر امام زمان متبرک شده است و باید با دین عجین شود.